Kennisplatform voor het noorden

Oproep: Kandidaten Drentse en Groene Anjer Prijs 2022

Geplaatst op 15 maart 2022
Oproep: Kandidaten Drentse en Groene Anjer Prijs 2022

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor zowel de Drentse als de Groene Anjer Prijs 2022. De prijs voor de Drentse Anjer Prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000 en die van de Groene Anjer Prijs uit €3.000. De prijzen zullen dit jaar voor het eerst gezamenlijk worden uitgereikt op vrijdag 16 september 2022.

De Drentse Anjer Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een instelling of groep die een opvallende impuls geeft aan het Drentse culturele klimaat. Alle vormen van cultuur komen in aanmerking: muziek, dans, toneel, theater, mime, popmuziek, beeldende kunst, architectuur, erfgoed,  literatuur, film, nieuwe media.

Criteria Groene Anjer Prijs

De prijs is gericht op vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor natuur, landschap en biodiversiteit in Drenthe, voor het behoud van de schoonheid van de provincie Drenthe. Met de Prijs wil Cultuurfonds Drenthe duurzame initiatieven onder de aandacht brengen, nieuwe vrijwilligersgroepen inspireren en hen aanmoedigen om ook een groen initiatief te beginnen. Aan het winnen van de Groene Anjer Prijs is € 3.000 prijzengeld verbonden. Twee andere genomineerden (nummer 2 en 3) ontvangen elk € 1.000.
 
De Groene Anjer is een inspiratieprijs, geen projectbijdrage, en wordt jaarlijks toegekend. Er is een uitzonderlijke prestatie geleverd, in het afgelopen jaar of de afgelopen jaren, waarbij gelet wordt op kwaliteit en bereik. Prestatie, historie, belang en binding met de provincie Drenthe. Gedrevenheid tot verdere ontwikkeling ten behoeve van natuur, landschap en biodiversiteit. Naast een opvallende impuls aan behoud en ontwikkeling kunnen relaties met educatie, milieu, duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en monumentaal erfgoed ook van betekenis zijn. Voor 1 mei 2022 kunnen kandidaten zich aanmelden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord