Opleidingsinstituten organiseren Festival of Inventions

24 februari 2016 Trends

Op woensdag 16 maart organiseren Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool en hogeschool Van Hall Larenstein het Festival of Inventions. Een uniek evenement om samen met onderzoekers en studenten van deze opleidingsinstituten de kracht van onderzoek en innovatie te ontdekken. Door deze samenwerking kunnen de hogescholen de bezoekers een breed programma voorschotelen. Van technologische ontwikkeling tot aan Smart Dairy Farming.

Impuls door kennis en verandering
Veranderingen volgen elkaar tegenwoordig steeds sneller op; windturbines inspecteren we al met drones en we leren een mammoettanker besturen in een simulator. We ontwikkelen duurzame kunststof producten voor 3D-printers en maken de provincie Fryslân in zijn geheel gastvrijer voor CH2018. Maar ook spreken we tegenwoordig over Smart Dairy Farming en Veemanagement 2.0.

Onderzoek en innovatie aan de drie hogescholen draagt bij aan deze veranderingen. Samen met onderzoekers, studenten, bedrijfsleven en (semi)publieke sector, vertalen we bestaande en nieuwe kennis naar de praktijk. We zorgen dus voor onderzoeksresultaten waar de praktijk direct haar voordeel mee kan doen.

Deze mooie concrete onderzoeksresultaten en toepassingen willen de hogescholen graag met u delen tijdens het Festival of Inventions. En, nog belangrijker, ze willen samen met u brainstormen over toekomstig onderzoek zodat ze als hogescholen nog beter een impuls kunnen geven aan de regio.

Complete programma en registratie Festival of Inventions
Bent u nieuwsgierig naar de kracht van innovatie en onderzoek? Of wilt u één of meerdere workshops bezoeken? Kijk voor het hele programma van 16 maart en registratie mogelijkheid op www.festivalofinventions.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord