Kennisplatform voor het noorden

Open huis bij bouwplaatsen in Groningen tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni

Geplaatst op 14 juni 2022
Open huis bij bouwplaatsen in Groningen tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 kan iedereen weer ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die normaliter verboden toegang zijn. Zo’n 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De jaarlijkse dag is dé open dag van de Nederlandse bouwsector en is een uitgelezen kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, stadions en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland. Onderwijs, zorg, natuur, recreatie, wonen en transport: de bouw maakt het!

Er zijn tijdens de Dag van de Bouw in de regio tientallen interessante projecten te bezoeken: nieuwbouw- en renovatieprojecten, maar ook weg- en waterbouw en nog veel meer. Bezoekers zien niet alleen hoe ver het project gevorderd is, maar leren ook van alles over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Op veel locaties worden tijdens de Dag van de Bouw daarnaast extra activiteiten georganiseerd, zoals optredens, demonstraties, speurtochten en andere activiteiten voor kinderen.

Te bezoeken in Groningen
Tijdens de Dag van de Bouw zijn op zaterdag 18 juni in Groningen 9 projecten te bezoeken. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld terecht bij:

De herinrichting van het centrum van Stadskanaal

De bouw van het nieuwe centraal station en herinrichting van de spoorzone van Groningen

De uitbreiding en aanleg van een nieuw hoogspanningsstation en –netwerk in Eemshaven

Kijk voor het gehele overzicht van deelnemende projecten in de regio en de rest van het Nederland, het programma en openingstijden op: www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord