Kennisplatform voor het noorden

Open dagen van het Alfa-college op 11 en 12 maart

Geplaatst op 10 maart 2022
Open dagen van het Alfa-college

De scholen zijn inmiddels weer open en ook bij het Alfa-college in Groningen zijn ze ontzettend blij dat de Open dagen in maart doorgaan. Op vrijdag 11 maart zijn bezoekers welkom van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 12 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden schrijven zich in voor een tijdslot per locatie en mogen één extra persoon meenemen. Het Alfa-college heeft meerdere onderwijslocaties en zodoende is het voor bezoekers ook mogelijk om meer dan één locatie te bezoeken.

Op de website van het Alfa-college staat welke opleidingen zich op welke locatie bevinden. Tijdens de open dagen krijgen bezoekers alle mogelijkheden om meer te weten te komen over een opleiding in bijvoorbeeld de zorg, handel of techniek. Er zijn presentaties en bezoekers kunnen bij veel opleidingen praktijkervaringen opdoen. Studenten vertellen over de opleiding, de school en over  stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, de kans op stage en werk en over doorstroom naar het hbo. Jongeren die nog niet goed weten welke kant ze op willen, kunnen met een van de loopbaanexperts spreken. Zij helpen hen stap voor stap van oriëntatie naar keuze. Ook de sfeer op school geeft vaak een goed beeld.

Bijzonder traject

Het Voorbereidend Jaar (VBJ) is voor hoger opgeleide anderstaligen een toeleidingstraject van één jaar voor een studie aan de Hanzehogeschool of de Rijksuniversiteit Groningen. Op zaterdag 12 maart tussen 14.00 en 15.30 uur vertellen drie oud-studenten over hun ervaring met dit traject en vervolgstappen.

Bereikbaarheid
Door werkzaamheden rond het Julianaplen in Groningen zijn locaties van het Alfa-college iets minder goed bereikbaar. Tussen 11 februari en 9 mei zijn de rijrichtingen A7, zuidelijke ringweg N7 en A28 namelijk afgesloten. Dit levert ernstige verkeershinder op en bezoekers van de Open dagen kunnen voor vertrek de actuele verkeersinformatie op de website van Groningen Bereikbaar bekijken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord