Kennisplatform voor het noorden

Opa-en omadagen: op reis met Vincent van Gogh in de herfstvakantie

Geplaatst op 9 oktober 2023
Op reis met Vincent van Gogh in de herfstvakantie

Op 24, 25 en 26 oktober organiseren het Drents Museum, Drents Archief, Het Drentse Landschap en ICO Partner in Kunst & Cultuur Opa- en Omadagen bij de tentoonstelling Op reis met Vincent – Van Gogh in Drenthe. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op drie dagen in de herfstvakantie, samen met hun opa, oma, vader, moeder, oom, tante, buurman of buurvrouw, op reis met de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh. Naast een bezoek aan de tentoonstelling zijn er verschillende workshops en activiteiten in het Drents Museum en het Drents Archief.

In het Drents Museum stap je in de trein bij Vincent van Gogh. Je kijkt door zijn ogen naar het Drentse landschap en maakt kennis met zijn inspiratiebronnen en tijdgenoten. Ook leer je in een workshop van het ICO hoe je schilderijmuziek maakt.

Schrijvende schilder

In de middeleeuwse Kloostergang van het Drents Archief maak je je eigen kunstwerk met een 3D-pen. Hoe reisde Vincent eigenlijk door Drenthe? Ontdek het in de brieven die hij tijdens zijn tocht door Drenthe aan zijn broer Theo schreef. Tot slot schrijf je, net als Vincent een brief, waarin je het Drentse landschap tekent en/of beschrijft. Je mag die brief echt versturen, je krijgt van Het Drentse Landschap een postzegel! 

Herfstvakantie in het Drents Museum

Naast de Opa- en Omadagen is er meer te doen in het Drents Museum tijdens de herfstvakantie. Met de gratis familieroute bekijk je de tentoonstelling Op reis met Vincent van een heel andere kant. De familieroute zit boordevol met vragen, opdrachten en weetjes. Onderweg kom je ook tekenopdrachten tegen dus vergeet niet om een potloodje mee te nemen bij de infobalie. 

In de weekenden schetsen de museumdocenten een tijdsbeeld van het Drenthe van 1883 tijdens de gratis lezingen. Zij vertellen over de jeugd en belevenissen van Vincent van Gogh. Ook komt Vincents fascinatie voor verschillende kunstenaars en de bijzondere band met zijn broer Theo aan bod. 

De Opa- en Oma agen starten op 24, 25 en 26 oktober bij het Drents Museum om 10:00, 11:30, 13:00 en 14:30 uur. Tickets voor de Opa- en Omadagen zijn uitsluitend online te koop. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord