Kennisplatform voor het noorden

Een nieuw kantoorpand vinden? Dat doe je zo!

Geplaatst op 14 februari 2024
Op zoek naar een nieuw kantoorpand? Het vinden van de perfecte plek voor jouw onderneming is lastig in een markt die voortdurend in beweging is.

Op zoek naar een nieuw kantoorpand? Het vinden van de perfecte plek voor jouw onderneming is lastig in een markt die voortdurend in beweging is. Maar met de juiste aanpak en een beetje knowhow kun je een ruimte vinden die niet alleen voldoet aan je huidige behoeften maar ook de groei van je bedrijf ondersteunt.

Hoe begin je aan deze zoektocht en waar moet je allemaal op letten?

De perfecte locatie kiezen

De locatie van je nieuwe kantoorpand is cruciaal. Het bepaalt niet alleen hoe gemakkelijk klanten en medewerkers je kunnen bereiken, maar het heeft ook invloed op je merkimago. Ben je op zoek naar een plek in het bruisende hart van de stad of past een rustiger gelegen pand op een industrieterrein beter bij jouw onderneming? Denk ook aan de nabijheid van openbaar vervoer, parkeermogelijkheden en andere voorzieningen zoals winkels en restaurants. Deze factoren kunnen een grote impact hebben op de tevredenheid en productiviteit van je team. Voor advies over de perfecte locatie kun je ook in gesprek gaan met een verhuurder zoals Industry District.

Hoeveel vierkante meter heb je nodig?

Een andere belangrijke overweging is de grootte van het pand. Te veel vierkante meter huren kan onnodig je budget belasten, terwijl te weinig ruimte de groei van je bedrijf kan belemmeren. Denk na over de indeling van je kantoor: heb je open werkplekken nodig, meerdere vergaderruimtes of juist een flexibele ruimte die meegroeit met je bedrijf? Een goede vuistregel is om te plannen voor de toekomst, maar realistisch te blijven over wat je nu echt nodig hebt.

De rol van de makelaar

Het inschakelen van een makelaar kan je zoektocht aanzienlijk vergemakkelijken. Een goede makelaar heeft niet alleen een uitgebreid netwerk, maar begrijpt ook jouw specifieke behoeften en kan adviseren over de beste locaties en panden. Ze kunnen onderhandelen over de huurprijs en voorwaarden, waardoor je kostbare tijd en middelen bespaart. Zorg ervoor dat je kiest voor een makelaar met ervaring in het type bedrijfspand dat je zoekt.

Let op het energielabel

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de keuze voor een kantoorpand. Een pand met een gunstig energielabel is niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook aanzienlijk schelen in de energiekosten. Bovendien draagt een groen imago positief bij aan je bedrijfsreputatie. Vraag tijdens je zoektocht naar het energielabel van het pand en overweeg investeringen in duurzame technologieën als zonnepanelen of energiezuinige verwarmingssystemen.

Een plek waar je bedrijf kan bloeien

Het vinden van een nieuw kantoorpand is een investering in de toekomst van je bedrijf. Neem de tijd om je opties zorgvuldig te overwegen, van de locatie tot de vierkante meters en van de huurvoorwaarden tot het energielabel. Door vooruit te plannen en rekening te houden met zowel je huidige als toekomstige behoeften, kun je een ruimte creëren die de groei en het succes van je onderneming ondersteunt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord