Kennisplatform voor het noorden

Op expeditie in WILDLANDS

Geplaatst op 18 mei 2016
Wildlands Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is op 18 maart officieel geopend door Zijne Majesteit koning Willem-Alexander en is met ingang van 25 maart geopend voor bezoekers. Gasten die WILDLANDS bezoeken, gaan er op expeditie en beleven in de verschillende klimaatwerelden Jungola, Serenga en Nortica, fantastische avonturen. Een boottocht langs olifanten en diverse apen, met een safari-truck over de savanne met giraffen, zebra’s en neushoorns en een 4D-ride met de Arctic-1 zijn in het oog springende belevenissen in het nieuwe park in Emmen.

Op avontuur in Jungola
Een door het oerwoud overwoekerde ruïne van een oude tempel is de entree van de tropische wereld van Jungola. Daar vliegen honderden exotische vlinders rond de hoofden van de gasten. In Jungola ontmoet je Jim: een bevlogen vogelaar. Jim is tijdens zijn speurtocht naar de mysterieuze vogel Daluda met zijn vliegtuig in de jungle neergestort en moet nu zien te overleven in de rimboe. Dat lukt door één te zijn met de natuur, met de vogels, apen en andere bewoners. Vanuit zijn basiskamp blijft Jim zoeken naar de mysterieuze vogel. Hij is zo onder de indruk van het gebied dat hij besluit om straks als hij gevonden is iedereen te laten meegenieten van de hem omringende natuur. Hij vertelt over de geheimen van de jungle en neemt je mee op een spannende boottocht door Jungola.

Langs apen en olifanten
Varend door de tropische jungle hoor je in de verte het luide gekrijs van de lori’s van de Blauwe Bergen, een soort kleine papegaai. Het bootje vaart tussen eilandjes door, waar je plotseling een aap aan een tak ziet hangen, net als in een echt tropisch regenwoud. Tijdens de tocht vaar je een donkere grot in en onderweg vertelt Jim, hoe je in deze tropische omstandigheden moet samenleven met de natuur. Als je de grot weer uit vaart, kom je langs de kudde olifanten. Als die grote dikhuiden op dat moment in het water verkoeling zoeken, kan je ze bijna aanraken. Je blijft natuurlijk wel buiten het bereik van de slurven, maar je hebt toch kans dat je nat wordt gespetterd. Zo dicht kom je langs de olifanten.

Olifantenbul bij de kudde
De nieuwe volwassen olifantenstier is een opvallende verschijning in de Emmense kudde. Zijn introductie in Jungola heeft nogal wat tijd gekost. Die had hij gewoon nodig om aan de nieuwe omstandigheden te wennen. De verzorgers hebben verscheidene dagen geprobeerd om hem op het prachtige gebied in de grote tropische kas te laten lopen maar tevergeefs. Hoeveel lekkers er ook gestrooid werd, hij kwam niet met zijn achterpoten over de drempel. Dat veranderde op de dag dat hij met de kudde mee mocht. De vrouwelijke olifanten kenden dat terrein al goed en gingen meteen de goede kant op. De bul aarzelde toen niet meer en liep direct achter de vrouwtjesolifanten aan. En het bleef niet bij lopen, want hij maakte ook onmiddellijk gebruik van de mogelijkheid één van de vrouwtjes te dekken. Prima natuurlijk, want daar is hij voor naar WILDLANDS gekomen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord