Kennisplatform voor het noorden

Online tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped

Geplaatst op 12 april 2021
Online tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped

De expositie The Rolling Stones – Unzipped is online te bezoeken in een virtuele 360 graden omgeving via www.groningermuseum.nl. Zoom in op de vele instrumenten, dagboeken en kostuums en dompel jezelf vanaf de bank onder in het verhaal van de wereldberoemde rockers.

Als klap op de vuurpijl verloot het museum onder de bezoekers van de tour een gesigneerde limited edition prent van Ronnie Wood en drie catalogi gesigneerd door Mick Jagger.

Extra’s

In de 360 graden-fotografieopname zie je Unzipped van het begin tot het eind. Er zijn films en fragmenten toegevoegd die niet in de tentoonstelling zelf voorkomen, zoals close-ups van het drumstel van Charlie Watts en een spectaculaire time lapse van de opbouw van het appartement in Edith Grove van de Stones in de jaren zestig.
Museumdirecteur Andreas Blühm vertelt in videofragmenten over zijn persoonlijke favorieten: het dagboek van Keith Richards en het beroemde album Sticky Fingers. Als extra toegift zijn er foto’s van de Stones, gemaakt door Andy Zuidema.

Verlengd

The Rolling Stones – Unzipped is verlengd tot 18 april. Vanwege de landelijke coronamaatregelen is het museum nog gesloten. Zodra bekend is wanneer het museum weer open mag, volgt meer informatie over de start van de ticketverkoop. Dit wordt onder andere via de website, social mediakanalen en de nieuwsbrief van het Groninger Museum gecommuniceerd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord