Kennisplatform voor het noorden

Ondernemersevent dit jaar in teken van de Regenboog

Geplaatst op 22 maart 2023
Ondernemersevent dit jaar in teken van de Regenboog

De ondernemerswereld in de regio Emmen is een veelkleurig geheel. Letterlijk en figuurlijk. Zowel wat betreft soorten en maten van bedrijven als wat betreft de ondernemers zelf. Daarom is ‘Regenboog’ dit jaar het thema van het Ondernemersevent Emmen, op woensdagmiddag 29 maart tussen de winkelstellingen van de Sligro aan de Nijbracht. Ook is er specifiek aandacht voor de mogelijkheden van het nieuwe Just Transition Fund -JTF- voor het industrieel MKB in de gemeente Emmen.

De jaarlijkse informele ontmoeting voor alle ondernemers uit de regio wordt dit jaar muzikaal omlijst door het duo Schuurman en Schuurmans. De organisatie en ook de uitwerking van het thema ‘Regenboog ’is in handen van studenten van de NHL-Stenden hogeschool, in samenwerking met Ondernemend Emmen en Sligro. De basis van het thema is dat Emmen destijds de eerste regenbooggemeente van Nederland was.

Het thema komt op allerlei manieren terug tijdens de bijeenkomst. Van aankleding tot hapjes. Jaarlijks komen rond de 150 ondernemers naar het evenement om elkaar te ontmoeten en de laatste nieuwtjes uit te wisselen, of om te worden bijgepraat over actuele ontwikkelingen. Die zijn er ook dit jaar. En wie dat wil kan op de foto. Alleen of met collega ondernemers.

Gemeente Emmen en Ondernemend Emmen

Tijdens het Ondernemersevent 2023 is een gezamenlijk team van de gemeente Emmen en Ondernemend Emmen aanwezig om ondernemers bij te praten over de mogelijkheden van het Just Transition Fund, het JTF, een nieuwe subsidieregeling vanuit de Europese Unie specifiek voor de gemeente Emmen en de provincie Groningen om het Midden- en Kleinbedrijf toekomstbestendig te maken, te helpen vergroenen en de overgang van bedrijven van een fossiele naar een duurzame economie te vergemakkelijken. Zowel steun voor nieuwe technologie als opleidingsmogelijkheden spelen hierbij een belangrijke rol.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord