Kennisplatform voor het noorden

Ondernemend Emmen en provincie Drenthe samen in actie voor digitalisering regionaal MKB

Geplaatst op 21 april 2022
Snel en duurzaam van Russisch gas af vraagt heldere keuzes en daadkracht

“Wil een belangrijk deel van het industriële Midden- en Kleinbedrijf in onze regio toekomst hebben, dan moet er gedigitaliseerd worden. Meer doen met minder mensen is dat. En slimmer. Bij digitalisering hoort ook een goede beveiliging van systemen en bestanden. Dat is waar we samen met de Provincie op inzetten voor het MKB in Zuidoost-Drenthe. Daar heeft de provincie Drenthe een bijdrage van zes ton aan euro’s voor beschikbaar gesteld.  Bedrijven kunnen vanaf 17 mei een beroep doen op die pot, maar op is op. Dus moeten ze voor die tijd hun plannen klaar hebben.”

Dat zegt Herman G. Idema, directeur van Ondernemend Emmen. “Een paarduizend euro subsidie aanvragen met enkele muisklikken. Zo makkelijk wordt het. En dat moet ook, want administratieve rompslomp daar heeft de gemiddelde MKB-ondernemer geen tijd en geen menskracht voor.”

Digitalisering

Meer dan tachtig procent van het bedrijfsleven in Zuidoost-Drenthe valt onder de noemer MKB en een heel groot deel daarvan is dan ook nog het ‘kleine’ MKB. Idema: “Ook die bedrijven moeten digitaal mee, want ook voor hen wordt het steeds lastiger om medewerkers te vinden en om concurrerend te blijven. Digitalisering kan daarbij helpen. Van boekhouding tot productieprocessen en voorraadbeheer. Plus dat zij ook hun digitale beveiliging goed op orde moeten hebben. Want hackers hebben het niet alleen voorzien op grote bedrijven. Het zijn vooral dat soort dingen waar we met de subsidieregeling op inzetten.”

Herman Idema benadrukt dat het belangrijk is dat bedrijven nu al nadenken en kijken wat ze nodig hebben en niet pas op 17 mei naar de website van het project gaan. “Want er is weliswaar een groot bedrag, in totaal zes ton beschikbaar als steun in de rug, maar op is op, zegt de Provincie. Ik schat dat er tussen de twee en driehonderd bedrijven van de regeling gebruik kunnen maken. Hoe het precies zit, is te vinden op de website van Ondernemend Emmen, of via de provincie Drenthe.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord