Kennisplatform voor het noorden

Ondermijningscontainer naar Emmen om ondernemers te wapenen tegen ondermijning

Geplaatst op 11 september 2023
Ondermijningscontainer naar Emmen om ondernemers te wapenen tegen ondermijning

De wereld van criminaliteit en het bedrijfsleven raken steeds meer met elkaar verweven. Ook in de regio Emmen. Hoe kun jij je als ondernemer daar tegen wapenen, hoe herken je signalen van ondermijning? De Ondermijningscontainer geeft antwoorden. Hij komt op 14 september naar Bargermeer en staat dan tussen half tien ’s morgens en half vier ’s middags naast het kantoor van Ondernemend Emmen.

De ondermijningscontainer is vooral bedoeld om voorlichting te geven over de herkenning en gevaren van ondermijning op de gebieden van cocaïnehandel, hennepteelt en de productie van synthetische drugs. Ook de risico’s en gevaren die daar aan verbonden zijn voor de omgeving en de eigenaren van panden komen aan de orde. Specialisten geven presentaties en beantwoorden er vragen van bezoekers. Aanmelden vooraf is handig om goed geïnformeerd te worden. Dat kan via de internetpagina van Ondernemend Emmen.

“En zeg nou niet ‘dat loopt hier zo’n vaart niet’, dat is je kop in het zand steken. Ook hier in Emmen, hier op de bedrijventerreinen is sprake van ondermijning. En die moeten we samen opsporen en stoppen,” zegt Herman G,. Idema, directeur van Ondernemend Emmen, die de container samen met de gemeente naar Bargermeer haalt. “We willen ondernemers, maar eigenlijk iedereen op het bedrijventerrein en daarbuiten, bewust te maken van het gevaar van ondermijning . Dat doen we door hen te voorzien van de nodige kennis om signalen van ondermijning te herkennen en te vertellen wat dan te doen. Zodat het kan worden opgespoord en bestreden.

Een toenemend gevaar

Ondermijning is een groeiend probleem in Nederland, waarbij criminele activiteiten zich vermengen met legale bedrijfsvoering. Het heeft verstrekkende gevolgen voor zowel de economie als de samenleving als geheel. Ondernemers kunnen, vaak ongewild, betrokken raken bij criminele praktijken. Dat kan leiden tot forse materiële en financiële schade en juridische problemen. Tot gevangenisstraf toe.

Samenwerking met de gemeente Emmen

Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij een nauwe samenwerking tussen Ondernemend Emmen en de gemeente Emmen. De gemeente Emmen zet zich actief in voor het bestrijden van ondermijning en ondersteunt lokale ondernemers bij het weerbaar maken tegen deze dreiging.

Het inzetten van de Ondermijningscontainer wordt door de organisatoren gezien als één van de stappen in de strijd tegen ondermijning en het beschermen van lokale bedrijven tegen criminele invloeden. Het begint  met weten wat het is en waar het over gaat. Daar helpt een bezoek aan de ondermijningscontainer bij.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord