Kennisplatform voor het noorden

Nu te lezen: kerstnummer Kijk op het Noorden

Geplaatst op 13 december 2022
Nu te lezen: kerstnummer Kijk op het Noorden

Nog een paar weken en dan zitten we alweer midden in de feestdagen en zijn we ons allemaal waarschijnlijk al aan het voorbereiden op het nieuwe jaar. In deze editie van Kijk op het Noorden hebben we weer een groot aantal inspirerende ondernemers gesproken, en opgetekend waar zij hun energie en enthousiasme vandaan halen. Dat zijn in deze onzekere tijden nog altijd best hele positieve verhalen. Lees hier het magazine.

Op de cover van dit kerstnummer deze keer Bert Jan Bruning van Nedmag uit Veendam. Nedmag is volop bezig met de circulaire economie en manieren om grondstof- en energiestromen minder afhankelijk te laten zijn van China en Rusland. Ketendenken is wat Bruning betreft de sleutel tot toekomstbestendige oplossingen en een manier om circulaire ketens werkelijk rendabel te maken.

Goede vakmensen

Ook Egbert Kruize van Verbion Vloeren in Winschoten is volop bezig om oplossingen te bedenken voor een schoner milieu. Vooral door goede scholing houden ze bij Verbion hun mensen op de hoogte van de nieuwste technieken. Een goede werksfeer staat er sowieso hoog op de agenda. Goede vakmensen behouden is in deze tijd erg belangrijk. Kruize is er dan ook trots op dat zijn mensen over het algemeen lang blijven. Uiteraard staat hij altijd open voor vers bloed. “Ze zijn hier van harte welkom”.

Innoveren

“Blijf je bij je leest, dan ben je er geweest”, is een uitspraak van Willem Jan Bakker van Skoren uit Assen. Verder kijken dan je neus lang is en blijven innoveren. Echte veranderingen durven toepassen of compleet nieuwe sectoren aanboren. Bakker helpt bedrijven graag met deze processen, maar heeft zelf ook al een aantal interessante concepten ontwikkeld en in de markt gezet. In dit artikel lees hoe deze bevlogen ondernemer naar de toekomst kijkt.

Vooruitkijken, kansen blijven zien en deze benutten. Dat is wat ondernemers kenmerkt en wij hopen dat we ook in het komende jaar weer veel van deze mooie verhalen mogen opschrijven. Wij wensen u namens het hele team van Kijk op het Noorden veel leesplezier en alvast fijne feestdagen. Lees hier het magazine.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord