Kennisplatform voor het noorden

NOORD Theater bouwt groots filmdecor

Geplaatst op 17 mei 2021
NOORD Theater bouwt groots filmdecor

Na ruim een jaar zonder theater kunnen we allemaal wel wat groot vermaak gebruiken en daar is theatermaakster Geke Hoogstins het mee eens. Daarom schreef zij het spannende en magische Theaterspektakel NOORD.

NOORD is een verhaal in en over het prachtige Noorden en duikt op een avontuurlijke manier in actuele thema’s als klimaatverandering, de stijgende zeespiegel en wat het met de aarde doet als je er allemaal stoffen uithaalt. De regelmatige aardbevingen in de noordelijke provincie staan dan ook niet voor niets aan het begin van deze grootse voorstelling. Met haar voorstelling wil Hoogstins echter ook de kracht van samenwerking laten zien en voer geven voor debat over de klimaatkwestie.

Locatie

Bij een theaterspektakel hoort een unieke locatie. In het geval van NOORD worden de Eurohallen Zuidbroek speciaal omgetoverd tot Theaterhal Zuidbroek. De ruim opgezette locatie is niet alleen perfect in verband met de mogelijke coronamaatregelen, maar vormt ook een indrukwekkend decor. Met levensechte projecties, muziek, dans en special effects verdwijn je al snel onder de Groningse bodem en wordt je meegetrokken door de zee die het land binnenstroomt.

Ontwerp

Het ontwerp voor een indrukwekkend filmdecor is gerealiseerd en inmiddels ook te zien in een prachtige animatie op de website. Op het filmdecor van 7 meter hoog en 80 meter rondom het publiek wordt het verhaal uitvergroot en gevisualiseerd. Prachtige rollen worden gespeeld, gedanst en gezongen door bekende noordelijke artiesten. Een impressie: https://noordtheater.nl/voorstelling/locatie-zuidbroek/

De organisatie heeft het net als velen in de culturele sector zeker niet gemakkelijk gehad. Hoogstins: “Zonder structurele subsidie is het een hele klus om zo’n ambitieus project te realiseren. Helemaal nu we door de coronapandemie het nog tot twee keer moesten uitstellen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord