Nieuwe online Douane trainingsprogramma

2 januari 2019 Economie

Met genoegen kondigen we aan dat er onlangs een nieuw, innovatief trainingsproduct op de markt is verschenen. Het European Customs Law Accredited Training-programma (ECLAT) is ontwikkeld door KGH Trade and Customs Academy in samenwerking met ’s werelds toonaangevende douane-academische instelling: het Center for Customs and Excise Studies (CCES) aan de Charles Sturt University in Australië.

ECLAT is het meest allesomvattende, innovatieve trainingsprogramma in zijn klasse. Deze cursus gaat op een ongeëvenaard uitgebreide wijze in op alle aspecten van de Europese douanewetgeving en -procedures. De 16 onderwerpen zijn ‘stand-alone’ cursussen en kunnen afzonderlijk maar ook als onderdeel van het volledige programma worden gevolgd.

Onderwerpen:

 • Customs and its Role in Trade
 • International Supply Chains & Terms of Trade
 • Customs Legislation and Regulation
 • Entry of Goods
 • Tariff Classification
 • Customs Valuation
 • Origin of Goods
 • Release for Free Circulation
 • Special Procedures
 • Customs Transit
 • Export and Exit
 • Customs Debt, Guarantees and Payment
 • AEO, Authorisations and Customs Compliance
 • Prohibitions and Restrictions
 • VAT Related to Import and Export
 • Excise Related to Import and Export

Het programma maakt gebruik van de nieuwste leertechnieken en is gebaseerd op het onderwijsaanbod van de wereldwijd meest toonaangevende universiteit op het gebied van douaneaangelegenheden, welke formeel worden erkend door de World Customs Organization. Degenen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een meer formele cursus, biedt ECLAT de cursist een reeks leertrajecten aan die leiden naar internationaal erkende certificaten.

ECLAT bestaat uit een reeks verschillende leeractiviteiten. Dit zijn o.a. informatieslides, video’s, animaties, hyperlinks, voorbeelden, scenario’s, wettelijke verwijzingen, enz. Alle onderwerpen bevatten ook een reeks vragen om te testen of de cursist het onderwerp gedurende de cursus begrijpt. Bovendien is de cursist in de gelegenheid om de vragen die onjuist beantwoord zijn aan het einde van de cursus opnieuw te bekijken. De online cursussen zijn Engelstalig en u krijgt online ondersteuning van vakmensen en academici.

CCES biedt zijn programma’s al meer dan een decennium online aan, inclusief zijn bachelor en postdoctorale cursussen. Online studeren biedt maximale flexibiliteit en is zowel tijd- als kostenbesparend. Het is een handige manier om de kennis en vaardigheden van de cursist te vergroten en biedt de flexibiliteit om aan de werkverplichtingen te voldoen zonder colleges of workshops bij te wonen.

Navigeren door de EU-douanewetgeving
ECLAT biedt inzicht in het uiterst complexe juridische kader van de EU-douanewetgeving. Het biedt met name een uitgebreid onderzoek van het douanewetboek van de Unie (DWU) en de bijbehorende wetgeving. Deze taak wordt sterk vereenvoudigd door het gebruik van een interactieve, op het web gebaseerde leermethode: ‘UCC Navigator’, die beschikbaar is als onderdeel van het leerprogramma, maar die ook afzonderlijk verkrijgbaar is. Deze innovatieve online tool, die beschikbaar is in 23 talen, biedt een visueel overzicht van de verbanden tussen de verschillende bepalingen van de UCC (DWU) en gerelateerde wetgeving door het gebruik van slimme interactieve infographics.

Op maat gemaakte oplossingen
Voor maximaal profijt kan het ECLAT-programma ook worden afgestemd op specifieke bedrijfsvereisten, met name om organisaties te helpen een volledig gekwalificeerd personeelsbestand te ontwikkelen dat aan de AEO eisen voldoet, terwijl het risico van niet-naleving wordt geminimaliseerd. Er zijn een aantal op maat gemaakte oplossingen beschikbaar, afhankelijk van de specifieke vereisten van de organisatie. De cursussen op maat kunnen van verschillende duur en complexiteit zijn, afhankelijk van de behoeften van de organisatie.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord