Nieuwe eigenaren Cenes zetten succes voort

24 juli 2020 Economie

Haise Bosma en Lieuwe Bosma hebben Cenes in Drachten in september 2019 overgenomen van Jeen Veenstra. Het bedrijf in interieurbouw, standbouw en scheepsbetimmering zit volop in het werk. “We mogen niet klagen”, beamen de beide Bosma’s – overigens geen familie van elkaar.

Lieuwe kende Cenes al: twintig jaar geleden begon hij hier aan zijn eerste baan. “Toen ik in 2018 hoorde dat Cenes te koop stond, ging het kriebelen.” Haise had intussen dezelfde ambitie. “Wij kenden elkaar al: we zitten beiden al jaren in de interieurbouw en standbouw.” Een telefoontje was snel gepleegd en in december 2018 zaten de heren aan tafel bij Veenstra. “Hij was blij met onze opvolging en had er meteen alle vertrouwen in.”

Haise en Lieuwe namen de zes personeelsleden ook over. “Vakmensen, met veel kennis en ervaring. Daarnaast werken we met ingehuurde krachten. Bovendien hebben we zelf ook onze duidelijke taken. “Haise: “We zijn beiden projectbegeleider en adviseur. We vullen elkaar goed aan en komen samen tot mooie oplossingen.”

Mobiele bezoekersruimte en werkplekken
Ze stapten in op een rijdende trein in september 2019 en waren eigenlijk net gewend toen Corona zijn intrede deed. “Stands bouwen voor evenementen is er even niet bij. Maar de andere twee ‘takken van sport’ gaan gewoon door. Onlangs maakten we een mobiele bezoekersruimte voor een zorginstelling: een verrijdbare unit waarin bewoners en bezoekers veilig met elkaar kunnen praten.” Ook een aanvraag voor een thuiswerkplek op maat werd met enthousiasme aangepakt. “Nu veel mensen thuiswerken – en dat misschien na Corona nog voor een deel blijven doen – is het belangrijk daar een goede plek voor in te richten. Dat doen wij voor zowel particuliere klanten als voor bedrijven.”

Ontwerp
Mooie opdrachten, maar intussen gaan ook de grote projecten door. “We werken door heel Nederland en zijn ook bekend met de internationale beurzen en evenementen. Interieurbouw is van oorsprong onze specialiteit. We krijgen veel aanvragen via architecten, bouwbedrijven en projectinrichters. We hebben ons eigen netwerk en hebben de goede contacten van Veenstra omarmd. Hij komt hier overigens nog regelmatig, met goede tips en adviezen. Hij heeft Cenes tot een succes gemaakt en het bedrijf weer opgebouwd na mindere tijden. Daar hebben we veel respect voor.”
De beide Bosma’s brengen ook iets extra’s mee: een frisse blik, out of the box denken én het faciliteren van een ontwerp voor een interieur of beursstand. “Met onze vakmensen en diversiteit aan machines, leveren wij kwaliteit en we doen het vaak net even anders als dat beter past. We produceren alles in eigen huis, dus we weten precies wat we kunnen maken en waar we met ons team toe in staat zijn. En dat is veel!”

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord