Ton Schroor nieuwe directeur VNO-NCW MKB Noord

4 december 2018 Economie

Ton Schroor wordt per 1 januari 2019 de nieuwe directeur van VNO-NCW MKB Noord. Hij volgt daarmee Lambert Zwiers op die de afgelopen tien jaar deze functie bekleedde.

Ton Schroor is sinds 2010 actief als wethouder in de gemeente Groningen, waarbij hij vanaf 2014 ook de rol van locoburgemeester op zich nam. De laatste jaren is hij binnen zijn functie actief geweest op de domeinen onderwijs, zorg & welzijn, financiën en publieke dienstverlening. Daarvoor was hij werkzaam in het bedrijfsleven, onder meer bij Arcadis, Heijmans Vastgoed Assen en Oranjewoud Heerenveen.

Het bestuur is verheugd met de aanstelling van Ton Schroor en verwacht dat hij met zijn brede achtergrond en uitgebreide netwerk in Den Haag een toonaangevende rol kan spelen in de uitdagingen waar Noord-Nederland voor staat. “Ton Schroor kent zowel het onderwijs als de politieke omgeving in Noord-Nederland zeer goed”, licht Alfred Welink, voorzitter VNO-NCW MKB Noord, toe. “VNO-NCW MKB Noord opereert als ondernemersvereniging op het snijvlak van beide werelden. Schroor verenigt met zijn achtergrond en kennis beide werelden.”

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord