Kennisplatform voor het noorden

Nieuwbouw Kade 05 officieel bekrachtigd door gemeente Harderwijk en Van Wijnen

Geplaatst op 14 juli 2022
Maarten Reeze

Donderdag 7 juli is de overeenkomst tussen de gemeente Harderwijk en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden officieel bekrachtigd met een feestelijk moment op de locatie. Vertegenwoordigers van de gemeente en Van Wijnen werden, na een korte vaartocht door het Waterfront, afgezet op het eiland waar straks de industriële stadswoningen en appartementen van het project Kade 05 gebouwd worden.

Met het plaatsen van een handtekening door de aanwezigen op een toepasselijke steigerhouten plank, is de samenwerking tussen de gemeente Harderwijk en Van Wijnen vastgelegd. ‘In het voortraject om tot dit nieuwbouwproject te komen is er veelvuldig overlegd met de gemeente over bijvoorbeeld het bijzondere ontwerp, de duurzaamheid van het project, de planning, de vergunningverlening en het bouwrijp maken van de locatie.

Prettige samenwerking
“De onderlinge samenwerking bepaalt hierbij altijd of dit soepel verloopt en wij zijn bijzonder blij met de plezierige contacten bij de gemeente Harderwijk”, aldus Maarten Reeze, adjunct-directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen. Ook de gemeente, bij monde van directeur Marleen Bijker, stelt de samenwerking op prijs. ”Deze kadewoningen zijn nieuw voor Harderwijk en daardoor zijn we best tegen wat hobbels aangelopen. Door creativiteit aan beide kanten en de wil eruit te komen is het gelukt dit mooie plan samen te maken.”

Door de gemeente en van Wijnen wordt al hard gewerkt aan de ontwikkeling van appartementen langs de N302. In deze twee gebouwen wordt vooral betaalbaar bouwprogramma gebouwd. De gemeente werkt ook aan de vervolgfases in Waterfront, waarbij momenteel de selectie van het beste plan voor deelgebied 6, het nog braakliggende terrein tussen de eilanden en de molen, actueel is.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord