Kennisplatform voor het noorden

NIEUW IN NOORD NEDERLAND: ‘KIES JE COACHING’

Geplaatst op 14 juni 2024
NIEUW IN NOORD NEDERLAND: ‘KIES JE COACHING’

Het preventief inzetten van coaching op maat speelt een belangrijke rol in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid binnen organisaties. Het vastleggen en rapporteren hierover wordt steeds belangrijker. Zo zal de wet CSRD hier vanaf dit jaar op toe gaan zien. Bij Kies je Coaching begrijpen we dit. We zijn er om jouw organisatie te ondersteunen bij het proactief bevorderen van de mentale gezondheid en de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers.

Hoe kun je als (HR) manager nou aandacht geven aan thema’s die spelen als je niet weet welk thema dat is? Daarin kan Kies je Coaching helpen. Medewerkers kiezen zélf een coach op maat. Dat doen ze in hun eigen beveiligde omgeving. Er worden vragen gesteld op het gebied van verschillende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan geldissues, relatieproblemen, mantelzorg, overgang, scheiding, rouwgevoelens, eenzaamheid, sociale veiligheid. Overigens kan uiteraard ook gekozen worden voor de wat zichtbaardere vraagstukken. Zoals stress, burn-out, persoonlijk leiderschap en timemanagement. Het proces is tevens zo ingericht dat de medewerker de veiligheid voelt om te kunnen en mogen kiezen voor de ‘onzichtbare coachvraag’.

Waarom zou je preventief coaching aanbieden? Onderzoek toont aan dat het investeren in coaching niet alleen de productiviteit van de medewerkers met maar liefst 21% kan verhogen, maar ook het personeelsverloop tot wel 65% kan verminderen. Dit zijn concrete cijfers van hoe coaching een organisatie kan transformeren en kan bijdragen aan mentale gezondheid en vitaliteit.

Bij Kies je Coaching geloven we in maatwerk. Geen standaardoplossingen, maar coaching die perfect aansluit bij de behoeften van je medewerkers. Ons unieke coachfilter stelt je medewerkers in staat om zelf een coach te kiezen waar ze een klik mee ervaren. Dit zorgt niet alleen voor een succesvoller coachtraject, maar ook voor een beter resultaat.

En het beste van alles? Wij werken op basis van no cure no pay. Alleen de daadwerkelijk afgenomen coaching sessies worden in rekening gebracht. Geen risico, alleen maar voordelen.

Indien gewenst kunnen er HR analytics worden gepresenteerd zodat je als organisatie of afdeling inzicht krijgt in de thema’s die spelen. Waarom je dat wilt? Het geeft je de kans om gericht aandacht te geven aan dát wat er speelt. En zo wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt en draag je concreet bij aan een mentaal gezondere organisatie!

Wil je duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie bevorderen? Er zijn verschillende momenten waarop je preventief coaching kunt aanbieden, zoals bij de onboarding, na deelname aan een PMO of health check, na een (voortgangs)gesprek, na het volgen van een workshop, of tijdens een campagne/week die gaat over mentale gezondheid en vitaliteit. Het is zonder twijfel een investering die zich op meerdere fronten terugverdient. Zowel voor je medewerkers als voor de organisatie.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Kies je Coaching concreet kan bijdragen aan een mentaal gezonde(re) organisatie!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord