Kennisplatform voor het noorden

New Energy Forum 2022 doorbreekt barrières energie- en mobiliteitstransitie

Geplaatst op 3 juni 2022
New Energy Forum 2022 doorbreekt barrières energie- en mobiliteitstransitie

Op donderdagmiddag 23 juni 2022 vindt de tweede editie van New Energy Forum plaats op het EnTranCe-terrein op Zernike Campus Groningen. Dit is hét evenement voor de (aanstaande) energie- en mobiliteitsprofessional, met dit jaar als thema ‘Breaking Barriers’. Bezoekers worden tijdens dit festival uitgedaagd en geïnspireerd met de laatste ontwikkelingen in de energie- en mobiliteitstransitie. Het festival wordt georganiseerd door New Energy Coalition, Hive Mobility en EnTranCe – Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.newenergyforum.nl voor een gratis toegangsticket.

Bezoekers worden deze dag meegenomen in de wereld van de energietransitie en duurzame mobiliteitsinnovaties. Het festival is opgezet om de laatste ontwikkelingen te laten zien, kennis te delen en inspiratie te bieden. Sander Heijne, economisch onderzoeksjournalist en historicus opent het New Energy Forum met een keynote over hoe de huidige hang naar economische groei geen noodzaak is. Andere keynote sprekers zijn onder meer Marjan Minnesma van Stichting Urgenda en onderzoeker Auke Hoekstra van Technische Universiteit Eindhoven die vertelt over de transitie naar duurzame energie en mobiliteit.

Workshops, masterclasses en demo’s

Ook zijn er verschillende workshops, debatten, masterclasses en presentaties te volgen. Bezoekers komen bijvoorbeeld te weten hoe het gebruik van hernieuwbare energie en duurzame mobiliteit versneld kan worden en hoe draagvlak gecreëerd wordt bij de burger. Ook zijn er presentaties over de opzet van een volledig functionerende groene waterstofketen en er zijn debatten over hoe we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter kunnen matchen. Gedurende de hele dag zijn er demonstraties te bezoeken, zoals de waterstofauto Grand Prix of autonoom vliegende drones. Zelfs de catering is volledig in thema, met onder andere een (vega)barbecue en koffie op waterstof. De dag wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de eerste EnTranCe Award voor het meest innovatieve bedrijf in de energietransitie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord