Kennisplatform voor het noorden

New eMMergy Congres 6 en 7 april 2022

Geplaatst op 1 april 2022
New eMMergy Congres 6 en 7 april 2022

Op woensdag 6 en donderdag 7 april 2022 organiseert de gemeente Emmen de zevende editie van het New eMMergy Congres in het ATLAS Theater in Emmen. Het thema dit jaar is ‘Succesvolle energietransitie: verbinding van de keten’. Volgens wethouder Guido Rink en tevens gastheer van het congres, belooft het een interessant en boeiend congres te worden met interessante onderwerpen, kennissessies en gastsprekers. Beide congresdagen sluiten af met een netwerkmarkt voor deelnemers en deelnemende organisaties.

Masterclass Financiering & Subsidies

Speciaal voor start-ups, scale-ups en de al wat langer gevestigde MKB-bedrijven, is er op woensdagmiddag 6 april een masterclass Financiering & Subsidies rond de energietransitie. “Heel interessant voor ondernemers die slimme ideeën willen opdoen voor het financieren van hun plannen”, meent Rink. Op donderdag 7 april staan, naast het plenaire ochtendprogramma, de deelcongressen Geothermie en Waterstof op het programma.

Keynote speakers

Niemand minder dan professor dr. Machiel Mulder, hoogleraar energie-economie (RUG) legt verbinding tussen de actuele, mondiale energiecrisis en de betekenis ervan voor de energietransitie. Professor André Faaij, wetenschappelijk directeur energietransitie TNO, treedt op als keynote speaker van het deelcongres Waterstof. Hij gaat in op de (waarschijnlijke) rol van waterstof in de energietransitie. Herman Exalto, programmanager Geothermie EBN, opent het deelcongres Geothermie. Diana Matroos, journaliste en presentatrice bij BNR Nieuwsradio, treedt op als dagvoorzitter.

Tickets

Het New eMMergy Congres is uitgegroeid tot een breed gewaardeerd kennis- en netwerkevenement. Het congres is voor iedereen die geïnteresseerd of werkzaam is in de energiesector. Tickets zijn te bestellen via www.newemmergy.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord