Kennisplatform voor het noorden

Nederlands Kampioen Zandsculptuur bouwen bekend!

Geplaatst op 9 oktober 2017
Zandsculpturen Festival Sneek - Vader des Vaderlands

Dit jaar vonden de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculptuur bouwen voor het eerst plaats in Oss. Drie maanden lang mochten de bezoekers van het Zandsculpturen Festival Brabant stemmen op hun favoriet. “De strijd was spannend, nog nooit lagen de stemmen zo dicht bij elkaar!” aldus Jos de Ruig, projectmanager van het festival.

10 zandkunstenaars deden mee aan de kampioenschappen. Binnen het thema “Van Mondriaan tot Dutch Design” hadden zij elk slechts 4 dagen de tijd om hun sculptuur te maken. Vandaag maakte de organisatie van het Zandsculpturen Festival Brabant de winnaar bekend!

Met 18% van alle stemmen heeft de Fries Jeroen Advocaat uiteindelijk met een kleine voorsprong gewonnen! Zijn sculptuur ‘Een Reis door de Ruimte’ waar Advocaat beeltenis geeft aan de ontwikkelingen rond Augmented Virtual Reality, sprak de bezoekers van het festival voornamelijk aan door de vele details die in het sculptuur aanwezig zijn. “Aan alle kanten van het beeld is wat te zien, de details en het speelse karakter zorgen ervoor dat de sculptuur er zeker uitspringt!” aldus de Ruig. Jeroen Advocaat sleept hiermee voor de derde keer de titel Nederlands Kampioen binnen. Op de tweede plek is Wilfred Stijger geëindigd met zijn sculptuur ‘het beste idee van Nederland’ en op de derde plek is titelverdedigster Marieke van der Meer geëindigd met haar sculptuur ‘bloed, zweet en tranen’.

Het populaire Zandsculpturen Festival Brabant, dat dit jaar gratis te bezoeken was, trok afgelopen seizoen ruim 30.000 bezoekers naar Oss. Zondag 8 oktober is de laatste dag van het festival. Iedereen is van harte welkom om de sculpturen nog een laatste keer te komen bekijken. Ook creëert het festival speciaal voor mensen met een visuele beperking de gelegenheid om de sculpturen nog eenmaal te bezichtigen, niet door te kijken maar door ze de kans te geven de sculpturen te voelen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord