Kennisplatform voor het noorden

Morris Solutions geeft machines tweede leven

Geplaatst op 6 oktober 2022
Morris Solutions geeft machines tweede leven

Morris Solutions in Joure zorgt dat oude plaatbewerkingsmachines een tweede leven krijgen door er een nieuw CNC besturingssysteem in te installeren. ,,We noemen dit retrofitten. We zijn op het moment bezig met de uitbreiding van ons bedrijf, zodat we de klant nog sneller kunnen helpen”, aldus directeur Grytsje Giaconne – de Jong.

,,Klanten komen bij ons wanneer hun machine stuk is of problemen begint te krijgen. Wij vervangen gedateerde en defecte besturingssystemen waarvan componenten niet meer leverbaar zijn of waarvan de producent niet meer bestaat”, vertelt ze over de werkzaamheden van Morris Solutions, het bedrijf wat ze in 2011 met haar Italiaanse man Morris begon. ,,We retrofitten vooral kantbanken en plaatscharen, maar ook andere plaatbewerkingsmachines. Door het plaatsen van een nieuw besturingssysteem is een machine weer helemaal up-to-date. We recyclen als het ware: het ijzeren frame van de machine behouden we en de rest zetten we er nieuw op.”

,,We zoeken altijd naar een oplossing”, voegt ze er aan toe. ,,Soms gaat het om oude machines zonder papieren waar al vaker aan is gesleuteld. Maar we hebben veel ervaring. Goede service naar de klanten toe, staat bij Morris Solutions voorop. We bouwen de machines om, maar daarnaast moeten we ook garant staan voor de service. We hebben een team van service-medewerkers die bij de klant langs komen. Het retrofitten gebeurt op locatie bij onze klanten. Maar door de uitbreiding willen we ook reparaties doen bij ons bedrijf in Joure.”

Uitbreiding

De uitbreiding van Morris Solutions is op het moment in volle gang. ,,Er komt een grote bedrijfshal bij, waar de plaatbewerkingsmachines naartoe kunnen worden getransporteerd en gerepareerd. Zo kunnen we nog meer machines repareren.”

Passie

Als vrouw in een mannenwereld is ze blij dat ze vier jaar lang iedere dag met de monteurs  op pad is gegaan. ,,Ik hou van aanpakken en wist in het begin niets van metaal. Door mee te gaan op locatie en aanwezig te zijn bij de reparaties, heb ik veel geleerd. Ik ben blij dat ik daar veel tijd in heb geïnvesteerd zodat ik de klanten beter van dienst kan zijn als ze me een probleem voorleggen. Ik hou van het directe contact met de klant en ze willen graag snel geholpen worden. De technische kennis helpt me bij het maken van de planning en andere administratieve zaken, zodat mijn man zich kan richten op het technische deel en het aansturen van het team, wat bestaat uit zes man.”

De lijnen kort houden, dat is belangrijk. ,,We hebben niet de ambitie om een heel groot bedrijf te worden. We willen mensen goed helpen door er snel mensen naartoe te sturen. Goede service en passie voor het vak staan bij ons voorop.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord