MKB-Noord organiseert kennissessie over alternatieve financiering voor regionale ondernemers

18 oktober 2018 Economie

MKB-Noord organiseert in samenwerking met drie kennispartners, waaronder online financier Spotcap, op dinsdag 23 oktober een unieke kennissessie over alternatieve (non-bancaire) financiering voor ondernemers. Ondernemers uit de regio Friesland kunnen deze middag aanschuiven bij evenementenlocatie Annage in Earnewâld om kennis te maken met verschillende alternatieve financieringsmogelijkheden voor hun bedrijf.

Zakelijke financiering komt niet langer enkel bij banken vandaan. Er zijn tegenwoordig tal van alternatieve financieringsmogelijkheden voor ondernemers. Alternatieve financiering omvat alle typen financiering die niet afkomstig zijn van de bank, waarbij financiers de flexibiliteit en snelheid in zakelijke financiering bieden waar ondernemers vandaag de dag behoefte aan hebben.

Echter, ondernemers hebben niet altijd voldoende kennis over of toegang tot deze financieringsoplossingen. Daarom informeren de drie financiers Spotcap, Qredits en Voldaan in samenwerking met MKB-Noord ondernemers uit de regio Friesland over verschillende alternatieve financieringsvormen. Ondernemers krijgen hierbij de kans om vrijblijvend advies of informatie te vragen aan (lokale) adviseurs.

Deelname is gratis. U kunt zich hier aanmelden voor de Kennissessie op dinsdag 23 oktober 2018.

De kennissessie georganiseerd door MKB-Noord is de tweede editie van eenzelfde event dat eerder dit jaar in Groningen plaatsvond, dit met hetzelfde drietal financiers. Ook wordt het concept uitgerold door MKB-Noord in de regio Zwolle en in regio Drenthe. De mogelijkheden van alternatieve financiering voor het MKB vormen een belangrijk speerpunt voor niet alleen MKB-Nederland en regio’s, maar ook voor de politiek. Zo presenteerde Mona Keijzer op Prinsjesdag het MKB-Actieplan, waarvan passende financiering voor het MKB een belangrijk onderdeel uitmaakt, en gaf zij op donderdag 4 oktober het startschot aan ‘Stichting MKB Financiering’ dat het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de komende jaren ondersteunt. Spotcap is founding member van deze stichting, waarin de financier zich samen met andere marktpartijen inzet voor meer kennis over en verbreding in alternatieve financiering voor het MKB.

Over de kennissessie
Datum:                  Dinsdag 23 oktober 2018
Tijd:                        15:30 – 18:00 uur
Locatie:                 Annage, De Reidtûgel 5, Earnewâld
Sprekers:              MKB-Noord, Spotcap, Voldaan, Qredits
Deelname:            Gratis

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord