Kennisplatform voor het noorden

McDonald’s Veendam opent in oktober haar deuren

Geplaatst op 7 september 2022
McDonald’s Veendam opent in oktober haar deuren

McDonald’s heeft het stuk grond aan de Veendammer Poort officieel overgenomen van de gemeente Veendam. Hiermee zijn de benodigde procedures afgerond om een nieuw restaurant te realiseren. De bouw van het familierestaurant is inmiddels in volle gang: medio oktober zal het restaurant haar eerste gasten verwelkomen in Veendam. McDonald’s Veendam zal bovendien in de directe omgeving zo’n honderd arbeidsplaatsen bieden. 

Het nieuwe restaurant wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo wordt het restaurant volledig gasloos opgeleverd en krijgt het groene energie, een warmte terugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen, energiezuinige friteuses, waterbesparende urinoirs en ledverlichting. 

Het restaurant biedt 137 zitplaatsen binnen en eveneens 150 zitplaatsen buiten op het terras. Gasten kunnen in het restaurant genieten van verse koffiespecialiteiten bereid door McCafé barista’s. Voor de jongste gasten is er vermaak met een Playland binnen en buiten het restaurant. En dankzij de dubbele drivelane in de McDrive kunnen twee auto’s tegelijkertijd een bestelling plaatsen. 

Franchisenemer Scott Berendsen is verheugd over de spoedige opening van het restaurant: “We zijn de gemeente Veendam en in het bijzonder wethouder Henk Jan Schmaal zeer dankbaar voor de fijne samenwerking tot dusver. We hopen dat het restaurant een fijne ontmoetingsplaats wordt voor alle Veendammers. Het runnen van een goed restaurant begint met goede medewerkers, op dit moment zijn wij dan ook hard op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die zich bij ons verder willen ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van een mbo- of hbo-opleiding aan onze McDonald’s Academy.” Voor meer informatie is in het hart van Veendam, aan het Veenlustplein, een pop-upstore geopend. Hier kunnen belangstellenden (op afspraak) vrijblijvend informeren naar alle carrièremogelijkheden.

De wervingscampagne voor McDonald’s Veendam verloopt voorspoedig: Er zijn inmiddels zeventig collega’s aan een nieuwe baan geholpen. Franchisenemer Scott Berendsen wil nog minimaal dertig collega’s toevoegen aan het restaurantteam voor de opening van het restaurant in oktober. Er is met name behoefte aan medewerkers die beschikbaar zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens de vroege ochtend of late avond. “Omdat McDonald’s Veendam maatwerk kan aanbieden, door zowel vaste als flexibele werktijden, parttime of fulltime, is het werken in de horeca goed te combineren met het gezinsleven. Werken in de weekenden is niet altijd noodzakelijk”, benadrukt Franchisenemer Scott Berendsen. Hij kijkt er naar uit samen met het team de schouders eronder te zetten vanaf de opening van het restaurant. 

Ontwikkeling en opleiding
Medewerkers bij McDonald’s restaurant Veendam krijgen alle ruimte om te groeien, zich te ontwikkelen en vooral zichzelf te zijn. Met de McDonald’s Academy biedt McDonald’s een unieke combinatie van werken en leren aan. De afgelopen jaren behaalden tientallen medewerkers een erkend mbo-diploma via de McDonald’s Academy, in samenwerking met opleidingspartner SVO. Tevens biedt het restaurant extra opleidingen aan, zowel intern als in samenwerking met externe partijen. Naast een erkend mbo-diploma heeft McDonald’s Nederland in 2020 ook een associate degree programma op hbo-niveau toegevoegd aan de McDonald’s Academy. McDonald’s gelooft dat maatwerk de sleutel is tot het creëren van gelijke kansen, en zet zich daar ook voor in. Zo biedt het voor medewerkers Nederlandse en Engelse taallessen aan via onderwijsorganisatie EF, waar ze zowel in hun werk als daarbuiten veel aan hebben. McDonald’s ziet taal namelijk als de basis voor werkplezier, begrip en vrijheid voor verdere ontwikkeling.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord