Kennisplatform voor het noorden

Marcel Levi keynote spreker tijdens LIFE Science Conference op 24 september

Geplaatst op 4 juli 2024

Nederland heeft de wereld veel te bieden als een toonaangevend Life Sciences and Health-hub, waarbij Noord-Nederland een essentiële schakel vormt. De LIFE Cooperative, het noordelijk samenwerkingsverband in de life sciences, zet de lifesciences ontwikkelingen met wereldwijde impact in de spotlight tijdens de derde editie van de LIFE Sciences Conference op dinsdag 24 september 2024 in het Forum Groningen. Marcel Levi, toonaangevende arts, hoogleraar en bestuurder zal optreden als keynote spreker. Tijdens het evenement wordt ook voor de derde keer de Innovation Award van de LIFE Cooperative uitgereikt aan de innovatie met de meeste impact in Noord-Nederland.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health, gemeente Groningen, Bedrijvenvereniging WEST en de NV NOM.

Onmisbare data
Het thema van deze conferentie is: ‘Data Science for Life Science’. Linda Dijkshoorn, bestuurslid van de LIFE Cooperative en CCO en founder van EV Biotech: “In de life science en gezondheidssector speelt data een cruciale rol bij het versnellen van onderzoek en innovaties, ze zijn echt niet meer weg te denken uit ons werkveld. Voor EV Biotech speelt data bijvoorbeeld een zeer belangrijke rol. Tijdens de conferentie delen sprekers als Marcel Levi en experts hun laatste inzichten op dit vlak. Door onze kennis te delen kunnen we sneller stappen maken.”

Programma en registratie
Het programma begint om 12:00 uur met een inloop, lunch en de opening van de conferentie in de Rabostudio van het Forum Groningen, met een inspirerende keynote van Marcel Levi. Daarnaast zal er nog een enthousiaste keynote spreker het podium betreden, gevolgd door een paneldiscussie en de viering van 10 jaar LIFE Cooperative. De afsluiting van het programma wordt gevormd door de spannende finale van de Innovation Award en een informele borrel. De registratie voor het event is geopend via deze pagina.

Innovation Award
De LIFE Science Innovation Award wordt uitgereikt aan de innovatie met de grootste impact op het gebied van Life Sciences & Health, met een oorsprong in Noord-Nederland. Zowel bedrijven, (kennis)instellingen als projecten kunnen zichzelf of een ander nomineren voor de Innovatie Award. De deadline voor aanmelding ligt op 8 juli 2024. Genomineerden worden in augustus geïnformeerd of ze deelnemen aan de finale op 24 september 2024.

Over de LIFE Cooperative
De LIFE Cooperative is het noordelijke samenwerkingsverband op het gebied van life sciences en medische technologie. De coöperatie naar het versterken van innovatiekracht door effectief en efficiënt samen te werken. De impact van de LIFE Cooperative op de Life Sciences & Health sector in Noord-Nederland is groot. Meer dan 60 bedrijven – van startups, mkb tot internationale spelers -, 4.750 FTE en 450 miljoen omzet is er vertegenwoordigd in de coöperatie.  Meer info: www.lifecooperative.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord