Kennisplatform voor het noorden

Kijk op het Noorden editie 428 – juli 2023

Geplaatst op 5 juli 2023

Zakelijk Noord-Nederland bruist. Vooruitstrevende bedrijven, gepassioneerde ondernemers en bevlogen medewerkers ontwikkelen het Noorden tot een broedplaats van ondernemerschap. Een mix van innovatie en daadkracht zet de noordelijke provincies op de kaart. Dat is een positieve ontwikkeling voor de noordelijke economie, maar evenzeer voor ondernemersmagazine Kijk op het Noorden, dat al deze ontwikkelingen nauwgezet voor u in kaart brengt. In deze zomereditie tonen we u graag de laatste stand van zaken. Uw verhalen en ervaringen vormen het hart van dit blad. Bij het lezen daarvan wordt al snel duidelijk: Noord-Nederland mag trots zijn op haar ondernemers. Met de zomervakantie voor de deur is dat een prettige constatering!

Hergebruik
De cover wordt deze keer gesierd door PreZero, een landelijke afvalverwerker met ruim 50 locaties. Met meer dan 2000 medewerkers wordt daar dagelijks afval verwerkt, gesorteerd en schoongemaakt voor hergebruik. Dennis van Klinken is als rayonmanager verantwoordelijk voor de negen noordelijke vestigingen, en vertelt over gescheiden inzamelen en hergebruik van bijvoorbeeld gebruikte dakramen.

Logistiek
In dit nummer van Kijk op het Noorden ook aandacht voor het verhaal van Hebe Jager van Grodal uit Veendam. Al dertig jaar zorgt Grodal uit Veendam ervoor dat de orders van hun klanten wereldwijd op tijd op de juiste plek terechtkomen of worden afgehaald. De allround logistiek dienstverlener handelt bovendien alle douaneformaliteiten af en zorgt voor op- en overslag van goederen.

Maakindustrie
Ook waren we op bezoek bij Mematec in Heerenveen. De snel groeiende metaal- en kunststofspecialist verhuisde in februari van dit jaar naar een splinternieuw bedrijfspand aan de Neptunus 13 op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland in Heerenveen. ,,Op deze nieuwe locatie zijn we klaar voor verdere groei”, aldus directeur Egbert van Voorthuizen en zijn bedrijfsleider Marc van der Molen.

Vuurkracht
Je hebt als ondernemer zo nu en dan inspiratie of een goed advies nodig. Of je nu net begonnen bent, een crisis moet zien te doorstaan, in een transitie zit, het personeelsbestand uitbreidt of met een conflict wordt geconfronteerd: je hebt het als ondernemer maar op te lossen en je kunt dat niet altijd alleen. Maar dat hoeft ook niet. Want er is VuurKracht. “Een enthousiast team van specialisten, dat altijd betrokken is bij jouw vraagstukken”, aldus Anton van Nijkerk.

Italiaans
“Het belang van een goede klantenservice wordt nog steeds onderschat.” Dat zegt Jan Roelof Steenbergen. Als het gaat om klantgericht werken kunnen we volgens hem veel leren van de Italianen. “Daar ben je als klant echt koning en voel je je altijd welkom. Het is vaak een toneelstukje, maar het werkt wel. Die zuidelijke passie ligt ons niet zo, maar het moet toch lukken om ons een beetje Italiaans te gedragen?”

Voor u ligt een boeiende zomereditie van Kijk op het Noorden. Veel leesplezier gewenst!

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord