Kennisplatform voor het noorden

Kijk op het Noorden editie 424 – juni 2022

Geplaatst op 24 juni 2022

Een hele diverse editie van Kijk op het Noorden ligt voor u, net nu de zomer officieel is begonnen. Diversiteit, daar houden wij wel van! Op de cover ditmaal Reparaad, een flexibele serviceorganisatie voor vastgoedonderhoud die een outsourcingsoplossing biedt voor vastgoedeigenaren.

Directeur Michiel Pot licht toe wat dit inhoudt én vertelt dat de monteurs van Reparaad zich zowel op technisch als sociaal vlak uitstekend kunnen redden. “In onze wereld is de monteur een superheld.” Inkoopspecialist ILEXYS uit Veendam heeft een indirecte inkoopservice waardoor ondernemers zich kunnen richten op andere zaken. Directeur Henk van Dijk legt uit hoe dit werkt en wat hiervan de voordelen zijn.

Hennep
Een bijzonder project in Oude-Pekela: hier wordt de milieuvriendelijkste woonwijk van Nederland gebouwd. Het bouwmateriaal komt uit eigen dorp en wordt geleverd door hennepverwerkingsbedrijf Dun Agro, de grootste hennepproducent van Nederland. Directeur Albert Dun vertelt over de milieuvoordelen van hennep: “hét bouwmateriaal van de toekomst.” EBN Bouwadvies is een bouwkundig adviesbureau uit Eelde dat zich richt op het ontzorgen van particulieren, bedrijven en overheid. Directeur Chris Bijzet vertelt hoe klanttevredenheid wordt bereikt en de cliënt altijd centraal staat.

Verhuizing
Havinga Metaal in Surhuisterveen gaat deze herfst verhuizen, binnen eigen dorp. Het bedrijf heeft meer ruimte nodig: straks is er 2300 vierkante meter beschikbaar. Eigenaar Jan Havinga legt uit voor welke werkzaamheden dat allemaal gebruikt wordt en waar de metaalonderneming goed in is.

DutchBoxx, gevestigd aan de A7 bij Surhuisterveen, heeft het tijdens de coronacrisis erg druk gehad met het leveren van verpakkingen aan webshops. Inmiddels is het enigszins genormaliseerd, maar de producent van kartonverpakkingen heeft intussen wel de website en webshop vernieuwd en het totaalconcept geprofessionaliseerd. Tijd voor een gesprek met directeur Piet Stilma.

BMW
Eind vorig jaar zijn we begonnen met onze serie over de ontmanteling van NAM-locaties in het Noorden. Inmiddels zijn we al aan de derde aflevering toe. Ditmaal spraken we de projectmanagers van het BMW-consortium over het dichten van maar liefst 61 putten. De samenwerking tussen Baker Hughes, Mammoet en WellGear is een ‘goed geoliede machine’. 

Ook onze serie over de Universiteit van het Noorden is alweer op de helft. In deze tweede aflevering zoomen we in op het thema rondom de energie- en klimaattransitie. In de onderwijsprogramma’s van de Universiteit van het Noorden ligt de innovatiefocus op waterstof en groene chemie.

Dit is natuurlijk lang niet alles: deze zomereditie staat boordevol interessante bedrijfsreportages en informatieve columns.

Een hele fijne, diverse zomer gewenst!

Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord