Kennisplatform voor het noorden

Maak het verschil, koop met impact

Geplaatst op 1 maart 2022
Maak het verschil, koop met impact

Wethouder Carine Bloemhoff en gedeputeerde Fleur Gräper openen woensdag 2 maart het Platform Goed Inkopen. De bijbehorende website wordt vanaf dan dé online etalage waar impactondernemers uit de drie noordelijke provincies kunnen laten zien wat ze te bieden hebben en waar inkopers maatschappelijk verantwoord kunnen shoppen. De opening vindt plaats in De Prael, Boterdiep 75 in Groningen en Brownies en Downies serveert een zoete lekkernij. Van deze beide impactondernemers is het aanbod te vinden op www.platformgoedinkopen.nl

Wat is Platform Goed Inkopen?

Platform Goed Inkopen is een initiatief van Impact Noord, dat in samenwerking met de Gemeente en Provincie Groningen en New Nexus is uitgevoerd. Het doel van het platform is om inkopen makkelijker te maken. Inkopers van overheden en bedrijven wíllen namelijk wel impactvol inkopen, maar weten niet altijd waar ze daarvoor terecht kunnen. Op Platform Goed Inkopen staat het zeer uiteenlopende aanbod van impactondernemers overzichtelijk bij elkaar. Inkopers hoeven alleen nog maar te kiezen met welke aankoop op de website ze bijdragen aan een eerlijkere en duurzamere economie. 

Impactondernemen, wat is dat?

Impactondernemers zijn koplopers in de transitie naar een circulaire en inclusieve economie. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor arbeidsplaatsen voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, verbeteren de gezondheid, versnellen de energietransitie of maken circulaire producten. Ondernemingen functioneren als gewone bedrijven, en hebben daarbíj een maatschappelijke missie en/of effect. Geld verdienen is geen doel, maar een middel om de wereld meer impact te creëren en de wereld rechtvaardiger en socialer te maken. 

Meedoen

Ben je een impactondernemer en wil je graag makkelijker gevonden worden door inkopers? Meld je dan aan op www.platformgoedinkopen.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord