Kennisplatform voor het noorden

Lutje Lokale Zaterdag in teken van cadeautjes geven en verrassen

Geplaatst op 16 november 2023

Lutje Lokaal, de stichting waarbij inmiddels meer dan zeventig unieke winkels en horecazaken in Groningen zijn aangesloten, viert de Lutje Lokale Zaterdag dit jaar weer met extra veel gastvrijheid en winkelplezier. Naast extra aandacht en vermaak voor de bezoekers van de binnenstad staat dit jaar ‘GEEF LOKAAL!’ centraal. Met de decembermaand op komst presenteert Lutje Lokaal de Lutje Lokale Cadeaukaart, een origineel cadeau dat kan worden verzilverd bij de deelnemende ondernemers.

Lutje Lokale Zaterdag, dit jaar op 25 november, is inmiddels een begrip in Stad. Ruim zeventig ondernemers in de binnenstad en net daarbuiten zetten hun deuren wagenwijd open en maken het extra gezellig. Er is live muziek, vermaak voor groot en klein en in de winkels, cafés en restaurantjes worden bezoekers extra in de watten gelegd. Bovendien is er dit keer een primeur: een stadswandeling om Groningen te (her)ontdekken, met verhalen uit de rijke geschiedenis en ontmoetingen met de leukste ondernemers.

Geef Lokaal!

“Met de feestdagen in het vizier zullen veel mensen op Lutje Lokale Zaterdag al uitkijken naar presentjes voor hun geliefden,” zegt Nardia van den Poll, mede-eigenaar van Mary Jane Schoenenboetiek. “Daarom bieden we de Lutje Lokale Cadeaukaart aan. Die is in te leveren bij alle deelnemers van Lutje Lokaal en dat betekent dat de ontvanger van de cadeaukaart altijd iets kan kiezen wat bij hem of haar past. Mode, lifestyle, sieraden, koffie of een behandeling in een beautysalon bijvoorbeeld. De kaart is verkrijgbaar in elke waarde die de gever wenst en in combinatie met onze gratis Stadsgids, waar alle Lutje Lokale ondernemers in staan, is het meer dan een cadeaukaart alleen: je geeft een dagje uit.”

Maatwerk
Hoewel de coronaperiode al weer even achter ons ligt,  kunnen de authentieke winkels en horecagelegenheden in de binnenstad juist nu een duwtje in de rug gebruiken. “We hebben als ondernemers nog steeds last van de gevolgen,” zegt Nardia. “De Lutje Lokale Cadeaukaart komt daarom precies op het goede moment. Want wat is er leuker dan als Gronings bedrijf je medewerkers in plaats van een standaard kerstpakket onze cadeaukaart te geven aan het eind van het jaar? Dan sla je twee vliegen in één klap: je geeft een origineel en duurzaam cadeau en je helpt er lokale ondernemers mee. Hartstikke mooi toch?”

De Lutje Lokale Cadeaukaart is verkrijgbaar bij de Groningen Store en op de website van Lutje Lokaal. Inwisselen kan bij alle ruim zeventig deelnemers, die zijn te vinden in de gratis Stadsgids en op de website. Daar is ook meer informatie te vinden over de activiteiten en verrassingen op Lutje Lokale Zaterdag op 25 november aanstaande. Opgeven voor de stadswandeling kan via sociale media of e-mail 050@lutjelokaal.nl.

foto: Sebastiaan Rodenhuis Fotografie

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord