Kennisplatform voor het noorden

Logistieke oplossingen van Oldenburger|Fritom tweemaal bekroond

Geplaatst op 18 december 2023

Oldenburger|Fritom uit Veendam kijkt trots terug op 2023. De internationale logistieke dienstverlener ontving dit jaar maar liefst twee prestigieuze onderscheidingen: de FD Gazelle en de eerste plaats op productleiderschap in het MT1000-onderzoek naar de beste dienstverleners van Nederland. “Beide prijzen bevestigen ons onderscheidend vermogen in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid”, aldus CEO René Dale.

In maart 2020 bepaalde de Rijksoverheid welke cruciale beroepen en vitale sectoren onze samenleving draaiende moesten houden tijdens de coronacrisis. Ook de dienstverlening van Oldenburger|Fritom, die de regie voert over wereldwijde leverketens, werd en wordt als vitaal bestempeld. Dale: “Vrijwel direct na de corona-uitbraak was er veel vraag naar onze e-fulfilment oplossingen, de complete logistiek rond webshoporders. Daarnaast werden we veelvuldig benaderd door diverse bedrijven in de healthcare sector voor de luchtvracht van medische hulpmiddelen.” De innovatieve dienstverlener liet zich daarom nog in het coronajaar certificeren volgens ISO 13485 voor kwaliteitsmanagement van medische hulpmiddelen.

Autonome groei

“Ons beleid is erop gericht dat we continu waarde toevoegen aan de logistieke keten van onze klantrelaties”, verduidelijkt Dale. “Door ons daarbij te certificeren volgens sectorspecifieke normen willen we onze processen naadloos laten aansluiten op hun bedrijfsvoering. Zo zijn we sinds kort ook GDP-API geregistreerd. We tonen hiermee aan dat we wereldwijd voldoen aan Goede Distributie Praktijken (GDP) van Active Pharmaceutical Ingredients (API’s). Dit zijn de werkzame stoffen in geneesmiddelen.”

De ingezette autonome groei in 2020 bleef in de daaropvolgende jaren aanhouden. Hierdoor werd Oldenburger|Fritom dit najaar uitgeroepen tot FD Gazelle 2023 in de regio Noord en categorie groot. “Deze ondernemersprijs wordt jaarlijks door het Het Financieele Dagblad uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. In 2023 is er gekeken naar de groei in de drie voorgaande kalenderjaren, beginnend bij het coronajaar 2020. Behalve omzetgroei worden ook de groei in personeel en winstgevendheid meegewogen.”

Productleiderschap

Dit najaar werd eveneens bekend dat Oldenburger|Fritom nog een prestigieuze onderscheiding in ontvangst mocht nemen: de eerste plaats op productleiderschap in de MT1000-categorie Supply chain en logistiek advies. MT1000 is een onderzoek van MT/Sprout naar de beste dienstverleners van Nederland en wordt uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam. De dienstverleners worden onder andere beoordeeld op de waardestrategieën volgens Treacy en Wiersema, te weten klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Bij productleiderschap ligt de focus op innovatieve producten of diensten van hoge kwaliteit.

“We zijn dit jaar de enige logistieke dienstverlener in de MT1000-categorie Supply chain en logistiek advies”, vertelt Dale trots. “Samen met de FD Gazelle is deze onderscheiding een heel mooie erkenning voor de inzet van ons team. Bovendien bevestigen beide prijzen ons onderscheidend vermogen in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.” Deze drie focuspunten zijn ook nauw verweven met de agenda van komend jaar.

Agenda 2024

“We gaan een nieuw distributiecentrum bouwen in Veendam. Net als het distributiecentrum dat we in 2019 openden, wordt dit distributiecentrum gebouwd volgens het hoogste duurzaamheidsniveau, 5-sterren BREEAM Outstanding.” Passend bij hun duurzame bedrijfsvoering neemt Oldenburger|Fritom hierbij verantwoordelijkheid voor de effecten van haar ondernemersactiviteiten op de samenleving. “Vooral het welzijn en de gezondheid van de jeugd hebben onze aandacht.”

Daarom trad Dale zelf onlangs toe tot het stichtingsbestuur van FC Groningen in de Maatschappij. De stichting wil bewegingsarmoede onder de jeugd in het verzorgingsgebied van de voetbalclub tegengaan. “Als maatschappelijk partner van de stichting zijn we in de zomer van 2024 hoofdsponsor van een speciaal FC Groningen Voetbalkamp. Dit voetbalkamp is alleen bedoeld voor jongeren uit gezinnen met minimale financiële middelen. Oldenburger|Fritom betaalt de kosten voor hun deelname”, zegt Dale ter afsluiting.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord