Kennisplatform voor het noorden

Lancering ‘Groen Genieten STER’ voor koplopers in de horecabranche en uitreiking 12e label aan Mr. Mofongo

Geplaatst op 13 februari 2024
Lancering ‘Groen Genieten STER’ voor koplopers in de horecabranche en uitreiking 12e label aan Mr. Mofongo

Maandag 12 februari zijn in de Euroborg maar liefst vijf nieuwe Groen Genieten-labels uitgereikt aan Mr. Mofongo, NOK, Euroborg Business Lounge, Best Western Plus Hotel en Leonardo Hotel. Al eerder kregen Rooftop Eten&Drinken, Wadapartja Zuiderdiep, Wadapartja Westerhaven, Toet, Dennis Cooking Place, Feithhuis en Graansilo het label. In totaal zijn er nu 14 duurzame horecaondernemingen in Groningen. Het label is geïntroduceerd zodat consumenten makkelijker voor duurzame alternatieven kunnen kiezen in de horeca van Groningen.

Het Groen Genieten-label wordt door duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim uitgereikt aan horecaondernemers die hun pand inclusief installaties hebben verduurzaamd en in de keuken met duurzame ingrediënten werken. Dit betekent dat je in Groningen bij steeds meer duurzame restaurants, cafés en hotels terecht kunt! Je herkent deze zaken aan het Groen Genieten-label en je vindt ze via de digitale Duurzame Stadsgids.

Daarnaast is de Groen Genieten STER officieel gelanceerd. De Groen Genieten STER wordt toegekend aan horecaondernemers die een flinke stap verder gaan met verduurzamen en geeft aandacht en uitwerking aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN. Horecaondernemers die deze uitdaging aangaan, hebben duurzaamheid verankerd in alle facetten van hun organisatie.

Groningen heeft zich als doel gesteld om in 2035 CO2-neutraal te zijn. Het label is een extra stimulans voor horecaondernemers om hun steentje bij te dragen aan de duurzame doelstellingen. Het maakt het aantrekkelijker voor ondernemers die wettelijk niet verplicht zijn, maar wel graag willen verduurzamen en dat ook belangrijk vinden. Groningen Werkt Slim hoopt met het label en de ster-variant ook de consument te inspireren.

Het Groen Genieten-label is in 2023 geïnitieerd door duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim. Groningen Werkt Slim is een initiatief van de Groninger bedrijvenverenigingen, de gemeente Groningen en de provincie Groningen. Ondernemers kunnen bij hen terecht voor kosteloos en onafhankelijk advies op maat over onder meer energiebesparing, duurzaam vervoer, circulariteit en klimaatadaptatie.

De ontwikkeling van het Groen Genieten-label en de Groen Genieten STER is mede tot stand gekomen in samenwerking met Marten Imelman en Marco Agema.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord