Lamb Weston / Meijer viert 25-jarig bestaan

8 oktober 2019 Economie

Al sinds 1964 wordt er patat geproduceerd in het Friese dorp Oosterbierum. Hoewel het eindproduct nog steeds patat is, heeft de tijd daar niet stil gestaan en zijn er door de jaren heen veel innovaties doorgevoerd. Het voormalige Vriezo B.V heeft zware tijden gekend in de begin jaren negentig maar door de juiste investeringen te doen zijn ze daar sterker uit gekomen. Het geheim was (en is nog steeds) dat de fabriek in Oosterbierum constant hoogwaardige producten kon leveren door toegewijde medewerkers. Er werken circa 125 mensen op de vestiging, in een dorp dat nog geen 600 inwoners telt. Het bedrijf vormt dan ook een echte gemeenschap. Over de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd binnen de muren van de fabriek. Het proces is vrijwel niet veranderd maar de techniek heeft grote sprongen vooruit gemaakt waardoor de efficiency sterk verbeterd is. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij als bedrijf concurrerend kunnen blijven op de markt. Dagelijks worden er 2 miljoen porties friet geproduceerd in het noorden westen van Friesland.

Het huidige bedrijf Lamb Weston / Meijer is in 1994 ontstaan uit een partnership van het Amerikaanse Lamb Weston en het Nederlandse bedrijf Meijer Frozen Food. Lamb Weston / Meijer deed aan het eind van de jaren 90 steeds vaker zaken met Vriezo. B.V. en uiteindelijk heeft dit in het jaar 2000 geleid tot de overname van de fabriek in Oosterbierum. Na deze overname is het bedrijf snel gegroeid met op dit moment totaal 4 fabrieken in Nederland, en een fabriek in Engeland en Oostenrijk. Het bedrijf Lamb Weston / Meijer is actief in meer als 100 landen en vanuit de fabriek in Oosterbierum worden producten geleverd aan de UK, Duitsland, Benelux en het Midden-Oosten. Lamb Weston / Meijer richt zich qua afzet vooral op de fastfood ketens en restaurants en is daardoor bij het brede publiek minder bekend.  Een aantal van onze speciale aardappelproducten zoals Twisters, CrissCuts en Ziggies kunt u vinden onder de merknaam LambWeston® in het vriesvak van de supermarkt.

Op woensdag 2 oktober 2019 werd het 25-jarige bestaan van Lamb Weston / Meijer gevierd met de medewerkers. Het event team van de fabriek heeft samen met TDG een prachtig feest georganiseerd. Het feest werd om zes uur s ’avonds door de vestigingsmanager Bas van Damme en de financieel directeur Peter van Wouwe geopend. Na de opening konden de medewerkers en hun partners genieten van een heerlijk buffet, waar uiteraard ook de patat uit de eigen fabriek geserveerd werd. Tenslotte was er nog een optreden van Jelle B en om 22:00 uur was het feest teneinde. Tenslotte moest de volgende dag de fabriek weer opgestart worden om dagelijks weer de 2 miljoen porties patat te kunnen produceren.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord