Kennisplatform voor het noorden

Kwaliteit en betaalbaarheid voor Groningse woningbouw

Geplaatst op 8 september 2022
Kwaliteit en betaalbaarheid voor Groningse woningbouw

Meer variatie, goede openbare ruimte en gebouwen die onze stad en onze dorpen écht beter maken. En dat alles het liefst duurzaam, natuur inclusief en betaalbaar. De doelen van de manifestatie Bouw Anders zijn stevig. Dat is niet voor niets, want dát het anders moet op het vlak van onze woningbouw, is zeker. Vanaf vrijdag 9 september zijn de resultaten voor iedereen te zien in de hal van het gemeentelijk gebouw aan het Gedempte Zuiderdiep 98.

Met de manifestatie Bouw Anders wil de gemeente Groningen een impuls geven aan de forse woningbouwopgave. De focus van Bouw Anders ligt op kwaliteit en betaalbaarheid. Kwaliteit in architectuur, leefomgeving en typologie. Doel is ook het aanbod flink te verrijken. Lang niet iedereen wil in een eengezinswoning of een appartement wonen. Toch bouwen we nog vooral dat.

Nieuwe woningen en woonconcepten

In plaats van appartementen van 55 m2 met één slaapkamer gaan we voor goede seniorenwoningen, gemengde woonconcepten, meergezinshuizen en gezinswoningen die passen bij deze tijd. Niet alleen de woning is van belang, maar ook de woonomgeving. Zo werken we aan een mooier en beter Groningen met aangename wijken, buurten en dorpen. Plekken waar iedereen met plezier woont. Bouw Anders volgt uit de gemeentelijke woonvisie Een thuis voor iedereen en wordt in samenwerking met GRAS georganiseerd.

De hoge ambities zijn de afgelopen maanden door een diverse groep architecten en opdrachtgevers vertaald in inspirerende visies en plannen. De locaties liggen verspreid over de hele gemeente: van de (binnen)stad tot de dorpen. Bijvoorbeeld in Woltersum de transformatie van een oud schoolgebouw naar woningen of een woonconcept aan de Platinalaan met hoogwaardige sociale woningbouw en het versterken van het bestaande. De tentoonstelling Bouw Anders brengt alle plannen samen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord