Kennisplatform voor het noorden

KPMG helpt Groninger mbo-studenten met scholarship

Geplaatst op 18 februari 2021
KPMG ondersteunt Groninger mbo-studenten met scholarship

Studenten van het middelbaar beroepsonderwijs in Groningen kunnen zich dit jaar weer aanmelden voor de KPMG Jan Hommen Scholarship (KJHS). Het programma, dat vernoemd is naar bestuurder en ex-KPMG voorzitter Jan Hommen, biedt leerlingen van het MBO-onderwijs gedurende hun opleiding een financieel steuntje in de rug. “Studenten met ambitie hebben in sommige situaties een financiële injectie nodig om hun studie met succes te kunnen afronden”, zegt Ashnie Bisalsingh, bij KPMG verantwoordelijk voor het Jan Hommen Scholarship programma.

Bisalsingh: “En in feite is deze scholarship dan ook de eerste en enige studiebeurs voor mbo-studenten, waarmee de Stichting KJHS en mede-organsiator Stichting StreetPro het zesde jaar ingaan. Om voor de beurs in aanmerking te komen, moeten de leerlingen overigens wel een aantal stappen doorlopen. Zo is er eerst een Talentontwikkelingsdag, waar 25 leerlingen een talentassessment ondergaan die inzicht geeft in hun talenten en vaardigheden en volgen zij een aantal workshops. Tien studenten worden vervolgens geselecteerd voor een Empower Survival Camp, waarbij ze, met name, zichzelf en hun grenzen leren kennen. Tijdens de finaledag op 7 mei 2021 zijn ten minste twee studenten de gelukkige winnaars van een jaarlijkse beurs van €2.500 gedurende hun verdere mbo-studie of een gedeelte daarvan.

Gemeenschappelijke obstakels
De Stichting StreetPro coacht en begeleidt de mbo-leerlingen gedurende het gehele traject. “In het KJHS zien wij jaarlijks een grote verscheidenheid aan leerlingen, die het om wat voor reden dan ook, noch op eigen kracht noch met hulp van ouders of familie, op school niet gaan redden”, zegt Ivolaine de Nobrega van de Stichting StreetPro. De Nobrega: “Geld speelt hierbij vaak een rol. Maar onze ervaring laat zien dat het programma dat wij voor de leerlingen maken op weg naar de finale ook vaak een steun in de rug biedt. De studenten hebben vaak gemeenschappelijke obstakels waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen. Het intensieve traject dat zij samen doorlopen helpt hen grenzen te verleggen, nieuwe ervaringen op te doen en mondt zelfs uit in nieuwe vriendschappen. Niet zelden horen wij van deelnemers dat de ervaringen die zij bij het KPMG Jan Hommen Scholarship hebben opgedaan van grotere waarde zijn dan de financiële steun.”

Aanmelden
Mbo-studenten die in aanmerking willen komen voor de KPMG Jan Hommen Scholarship, kunnen zichzelf, of zich bijvoorbeeld door een docent of familielid, laten aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier hier in met een motivatiebrief en een aanbeveling. Dat moet voor 18 maart 2021. Meer informatie vind je hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord