Kors Hoogwerksystemen: no nonsens familiebedrijf

13 januari 2020 Economie

Maar liefst 23.000 m2 groot is het nieuwe terrein van Kors Hoogwerksystemen aan de A32 bij Steenwijk. Het imposante pand is eenvoudigweg niet te missen en de hoogwerkers voor en rondom het pand verklappen meteen de core business van dit familiebedrijf. Joop en Evie Kors kozen voor de zichtlocatie vanwege de uitstekende bereikbaarheid.

In 1983 startte het echtpaar Kors samen de onderneming. “Vanuit het niets”, aldus Evie Kors. “We begonnen met ladders en langzamerhand kwam er steeds wat bij. Naast verhuur, verkoop en onderhoud van hoogwerkers – zowel nieuw als gebruikt – hebben we bijvoorbeeld ook mobiele kranen en glaszetmachines. En de ladders zijn er nog steeds.” Jarenlang werd het bedrijf bestierd vanuit de eigen boerderij: het aantal benodigde loodsen om de gestaag groeiende onderneming te kunnen voortzetten, groeide. “Dat moest anders. Daarom hebben we in 2008 hier grond gekocht”, vertelt Evie.

Maar de crisis gooide roet in het eten en de bouw van het pand moest wachten. “Vorig jaar was het eindelijk zover, maar toen alles klaar was kregen we brand.” Het geduld van de familie – ook dochter Patricia is inmiddels al veertien jaar in dienst – werd wederom op de proef gesteld. Misschien wel daarom is de trots des te groter, wanneer de driekoppige directie ons rondleidt door de kantoren en de ultramoderne werkplaats. “Hoewel we als bedrijf enorm gegroeid zijn, inmiddels 27 mensen in dienst hebben en door heel Nederland leveren, is persoonlijk contact nog altijd het allerbelangrijkste”, benadrukken ze alle drie.

Servicegevoelig
“Wij onderscheiden ons van de grote bedrijven in ‘hoogwerkerland’ juist doordat we een familiebedrijf zijn, met alleen maar medewerkers die precies weten wat ze doen. Onze ervaren specialisten – sommige van hen al drie decennia in dienst – ádemen hoogwerkers, ze weten er echt alles van.” ‘Servicegevoelig’ noemt Evie Kors de instelling van het Kors-team. “We doen alles zelf, van transport tot het bestickeren van de machines. We verkopen geen nee: wordt er gevraagd om een machine die we niet hebben, dan zorgen we dat die er komt. Wij denken mee met de klant.”

Patricia Kors schetst een voorbeeld van een klantsituatie waarin directe service letterlijk hoognodig was. “Als jij dertig meter hoog in een hoogwerker zit en de bediening weigert, dan wil je direct geholpen worden. Bij ons word je direct te woord gestaan door een medewerker met kennis van zaken. In dit geval was het bedieningsfout binnen vijf minuten opgelost.”

Expertise
Naast vele vaste klanten trekt ook het aantal nieuwe klanten aan. “Ook qua verhuur weten steeds meer bedrijven ons te vinden. Wij verhuren op onze beurt ook hoogwerkers en aanverwante machines aan andere verhuurders. Wij werken collegiaal met hen samen en verzorgen vaak ook het onderhoud.” De keuze voor Kors maken klanten op basis van expertise en service, maar ook vanwege de merken die Kors voert, zoals Ommelift en SkyJack. “Van Ommelift zijn we al 25 jaar exclusief importeur”, vertelt Evie. De technische dienst van Kors – tien man sterk – weet werkelijk alles van de diverse merken hoogwerkers. Naast de ultramoderne werkplaats, beschikken zij ook over een indrukwekkend magazijn. “Ook worden er regelmatig, door onze eigen instructeur, TUV® hoogwerker trainingen gegeven, desgewenst geldig als nascholing voor code 95. Bij slagen worden deze beloond met een diploma en pas, met een geldigheidsduur van vijf jaar. ”

Eigen kracht

Op de website van Kors is uitgebreide informatie te vinden over alle producten en diensten die het bedrijf aanbiedt. “Wat we verkondigen op internet, maken we ook waar”, benadrukt Patricia. Evie: “Wij geloven in onze eigen kracht en we hebben een echte non nonsens cultuur: doen wat je zegt.” Kors Hoogwerksystemen groeit geleidelijk door en is klaar voor een nóg grotere toekomst. “Onze omzet is het afgelopen jaar met dertig procent gestegen en er is hier genoeg ruimte voor verdere uitbreiding. Maar service blijft op nummer één staan: meedenken met de klant blijft het belangrijkste.” Honderden hoogwerkers, ladders, steigermateriaal en verscheidene andere machines: Kors heeft het allemaal. Maar vooral heeft het familiebedrijf een diepgevoelde passie voor de branche. Op de immense ramen van het markante gebouw prijken grote vellen papier met een opdruk die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat: trots op de bouw.

Meer informatie: https://www.kors-hoogwerksystemen.nl/

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord