Kennisplatform voor het noorden

Koningin Máxima bezoekt Maan Group in Raalte

Geplaatst op 31 maart 2023
Koningin Máxima bezoekt Maan Group in Raalte

Op 5 april zal Koningin Máxima de Raaltese Maan Group vereren met een bezoek. Dit officiële werkbezoek vindt plaats naar aanleiding van de Koning Willem I Prijs die Maan afgelopen mei won in de categorie MKB. De prijs staat bekend als één van de meest prestigieuze ondernemersprijzen van Nederland en werd afgelopen mei uitgereikt door Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Maan Group (opgericht in 1996) is een Research & Development gedreven organisatie. Vanuit haar oorsprong in de lijm- en oppervlaktetechniek hebben zij zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van hotmelt coating, precisie techniek en (bio)polymeren.

Maan Group

Maan beschikt over het intellect, de technische skills en de mensen om productconcepten naar een volwaardig eindproduct te vertalen. Uit die ontwikkelkracht zijn drie prachtige bedrijven ontstaan die toonaangevend zijn in hun markten. Bedrijven met producten die de markt uitdagen en ons iedere dag een stap dichterbij een duurzame en intelligente toekomst brengen.

Zo is Maan Biobased Products actief in de tuinbouwindustrie. Met een in het oog springende innovatie: de Growcoon. Een duurzame en unieke stek & zaaiplughouder. Daarnaast brengt Maan Special Products opdrachtgevers in de hightechindustrie verder door de meest complexe precisie verbindingen tot stand te brengen. Maan Engineering ontwikkelt hotmelt coating equipment. Specifiek voor de label en constructie industrie.

Tijdens haar bezoek op 5 april zal Koningin Máxima een inkijkje krijgen in diverse ontwikkelingen en innovaties die Maan Group tot stand brengt om haar markten te verduurzamen en slimmer te maken. De komende jaren focust Maan sterk op de tuinbouwindustrie. Vanwege de stijgende vraag naar duurzame producten binnen deze sector. Daarom wordt de rondleiding besloten met de presentatie van een nieuwe innovatie. Namelijk een biodegradable en biobased substraat dat Maan Biobased Products heeft ontwikkeld in samenwerking met Klasmann-Deilmann.

De Koning Willem I Prijs:

Is een beloning voor bedrijven die uitblinken in durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie en hiermee het economisch klimaat in Nederland versterken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord