Kennisplatform voor het noorden

KMK Infra een jong bedrijf met bijna dertig jaar ervaring

Geplaatst op 14 oktober 2020

Een jong bedrijf met bijna dertig jaar ervaring. Zo kun je KMK Infra uit Een het beste omschrijven. De onderneming met ruim vijftien mensen in dienst is in 2019 opgericht door Johan Kemkers (48). Het bedrijf mag dan nieuw in de infra-wereld zijn, Kemkers is dat bepaald niet. De directeur werkt namelijk al bijna dertig jaar in de wereld van de gemeentelijke- en provinciale infrastructuur en weet hoe de spreekwoordelijke hazen lopen.

Weg– en waterbouw

Het bedrijf werkt voornamelijk in de weg- en waterbouw. Het voert projecten uit voor ondermeer provincies en gemeenten. Kemkers: “Denk hierbij aan straatwerk, asfalteringswerk, maar ook aanleg van riolering en onderhoud van bijvoorbeeld bruggen en viaducten. De gemeente of provincie is opdrachtgever, maar wij zoeken de aannemers bij een klus en regelen alles van het graafwerk tot de koffie, van  het asfalteren tot het werkoverleg. Wij ontzorgen de opdrachtgever van advies tot en met uitvoering. “

Mentaliteit

KMK Infra is voornamelijk actief in Groningen en Drenthe en een stukje Friesland. Een groot voordeel volgens de directeur, die zelf geboren en getogen is in de Kop van Drenthe. “Ik woon mijn hele leven al in Een. De mensen in dit gebied en hun mentaliteit ken ik als geen ander. Je moet hier in het Noorden niet aankomen met grote verhalen. Daar prikken ze direct doorheen. Handen uit de mouwen en niet zeuren. Zo staan de mensen hier in het leven. Ik ben een kind van de regio dus herken mij daar erg in.”

Hoornse meer

Mensenkennis is belangrijk, maar werkervaring telt ook mee. De ’ontzorger’ uit Een heeft daarover niet te klagen. Hij begon in 1993 als assistent-uitvoerder en groeide langzaam maar zeker door naar de top. Een van door Johan Kemkers en zijn mensen uitgevoerde projecten was de uitbreiding van het Hoornsemeer waarbij intotaal 70.000 ton zand is verplaatst. “Een hele grote, maar vooral ook uitdagende klus. Net als verplaatsing van een brug tussen Roden en Peize of een aanstaande opdracht van de gemeente Assen om een uitbreidingsplan te realiseren.”

Nooit uitgeleerd

De infraexpert geniet van het werk. Ondanks zijn aanzienlijke ervaring is hij naar eigen zeggen nooit uitgeleerd. “Dat komt vooral door de mensen waar ik mee werk. Daar geniet ik van, want ik ben nu eenmaal een leergierig- en nieuwsgierig persoon. Of het nu een stratenmaker of ambtenaar is. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en aanpak. Daar probeer ik altijd rekening mee te houden. Je moet elkaar bij alles wat je doet recht in de ogen kunnen kijken. Daarom is het voor mij van groot belang dat ik een klik heb met de mensen waar ik mee werk. “  Dat lukt hem alleen maar door flexibel te zijn. Een noodzaak, want bij een megaklus als de uitbreiding van het Hoornsemeer waren veel partijen betrokken. “Dat was een pittige klus, waarbij het alle hens aan dek was. Maar ook een van de leukere. We hebben als onderneming laten zien wat we waard zijn en daarom ben ik reuzetrots op mijn medewerkers. Zonder hen ben ik nergens!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord