Kennisplatform voor het noorden

Kinderen maken kunst van afval tijdens World Cleanup Day in Delfzijl

Geplaatst op 27 oktober 2021
Kinderen maken kunst van afval tijdens World Cleanup Day in Delfzijl

Het strand van Delfzijl stond zaterdag 18 september in het teken van World Cleanup Day. Ruim dertig kinderen volgden een workshop van Bert Schoeren, een van de kunstenaars van de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. Schoeren maakt werk waarin wind, energie en duurzaamheid centraal staan. De workshop was een initiatief van Groningen Seaports, IVAK en het Groninger Museum.

Onder leiding van Bert Schoeren bouwden kinderen hun eigen windsculptuur met afval op het strand. Schoeren gebruikt in zijn werk veelal oude materialen waarbij wind en energie een rol spelen. Naast het Bamboe Bibber Bos in de Kinderbiënnale heeft hij ook de windsculpturen bij het hoofdkantoor van Groningen Seaports gemaakt.

RTV Noord deed live verslag op het strand. Verslaggever Robert Pastoor zag een schoon strand, nadat de kinderen enthousiast afval hadden verzameld. Daar werden vervolgens mooie windmolentjes van gemaakt. Met veel zon en een prima temperatuur was het een prachtige dag voor de workshop. Het enige nadeel was dat het windstil was, waar kunstenaar Bert Schoeren een klein beetje van baalde. Windmolens draaien natuurlijk niet zo mooi zonder wind. De kinderen waren die druk in de weer waren met hun eigen creatie, volgens Sander Daams, Hoofd Educatie bij het Groninger Museum. “De kinderen hebben nu een zelfgemaakt kunstwerk in hun kamer, en bovendien drijft er nu minder plastic in de zee.”

Kinderbiënnale

De Kinderbiënnale is een grote interactieve kunsttentoonstelling in het Groninger Museum. Elk kunstwerk daagt je uit om mee te doen, te ontdekken of te veranderen. Bezoekers kunnen dwalen door het Bamboe Bibber Bos waarin licht, schaduw, geluid en stilte elkaar afwisselen. Het bos bestaat uit duizenden bamboestokken die bibberen zodra je ze aanraakt. Hoe dieper je het bos in gaat, hoe heviger de chaos wordt.

De Kinderbiënnale en het Bamboe Bibber Bos zijn nog te beleven in het Groninger Museum tot en met 9 januari 2022.

Foto: Elise Venhuis

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord