Kennisplatform voor het noorden

Kids First wil meer mannen in de kinderopvang

Geplaatst op 4 mei 2022
Kids First wil meer mannen in de kinderopvang

Het tekort aan pedagogisch medewerkers is in jaren niet zo groot geweest als nu. Kinderopvangorganisaties proberen op allerlei wijzen nieuwe medewerkers aan te trekken maar vissen allemaal in dezelfde vijver. En die droogt langzamerhand op. Kids First wil meer mannelijke pedagogische medewerkers aan zich binnen. Niet als redmiddel, maar juist om een betere balans te creëren in de opvang. Daarom start deze week bij Kids First een campagne speciaal gericht op het aantrekken van mannen in de kinderopvang.

“Het aantal mannen op de werkvloer in de kinderopvang is met nog geen 3% van het totaal aantal medewerkers sterk ondervertegenwoordigd”, aldus Esther Ottens, communicatieadviseur bij Kids First. De mannen die wel in de kinderopvang werkzaam zijn vind je voornamelijk in de buitenschoolse opvang (BSO) en niet of nauwelijks bij de kinderdagopvang (0 tot 4 jaar) en/of peuteropvang (2 tot 4 jaar). Kinderopvang maakt onderdeel uit van de opvoeding buiten het gezin. Mannen en vrouwen verschillen van elkaar bij het bieden van zorg, spel en interactie. De variëteit aan rolmodellen is van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van het kind”.

Mensen die werkzaam zijn in compleet andere branches weten vaak niet dat zij met hun behaalde diploma’s mogelijkheden hebben om te werken in de buitenschoolse opvang. Via de diplomacheck op kinderopvang-werkt.nl is dit in een split second te verifiëren. Kids First hoopt dat in de komende jaren het aantal mannen in de kinderopvang sterk gaat toenemen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord