Kennisplatform voor het noorden

Kantoorgebouw Ondernemend Emmen maakt enorme sprong met energielabel

Geplaatst op 28 maart 2023
Kantoorgebouw Ondernemend Emmen maakt enorme sprong met energielabel

“Wanneer je als ondernemersorganisatie druk bent met plannen rond energiebesparing, om bedrijventerreinen te verduurzamen en bedrijven enthousiast maakt voor projecten als ‘zon  op dak’, dan moet je natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven. En ik kan niet anders zeggen dan dat we samen met onze pandeigenaar een enorme stap hebben weten te maken. Van energielabel G naar A+++. Beter, energiezuiniger kan nauwelijks. En we konden gewoon ons werk blijven doen. Ik nodig iedereen uit om ons verhaal te horen.”

Aan het woord is Herman G. Idema, directeur van ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen. Het pand aan de Kapitein Nemostraat waar Ondernemend Emmen kantoor houdt, wordt gedeeld met internetonderneming Webba, Memo ICT, MKB-IT en een aantal andere, kleine bedrijven. Het heeft een nieuw, zwaar geïsoleerd dak gekregen, er is voor verwarming een warmtepomp geïnstalleerd en met steun van de gemeente Emmen via het project Zon op Dak ligt het dak vol zonnepanelen. Het gebouw voorziet voor bijna 75% in de eigen energiebehoefte.

Trots op het behaalde resultaat

Directeur Herman G. Idema van Ondernemend Emmen is trots op wat de pandeigenaren Edwin Gels en Ronnie Karstenberg, de installateurs en de dakdekkers uit Emmen tot stand hebben gebracht op en in het pand aan de Kapitein Nemostraat. “Er zijn nog wel enkele dingen die nog een beetje beter kunnen, zoals de ventilatie en geïsoleerde buitendeuren, maar die komen ook nog aan de beurt, is toegezegd.”

Idema wijst er op dat ook bedrijfspanden, en zeker kantoren aan steeds hogere eisen moeten voldoen op het gebied van isolatie en energiegebruik. “Kantoorgebouwen, ook bestaande, moeten wettelijk nu minimaal label C hebben. Veel hebben dat nog niet. En pak je het dan aan, doe het dan goed. Kost iets meer, maar het levert op termijn ook meer op. Zo is het hier ook gedaan.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord