Kennisplatform voor het noorden

JYSK verbouwt de komende drie jaar alle winkels

Geplaatst op 29 december 2021
JYSK verbouwt de komende drie jaar alle winkels

JYSK, met twee filialen in Groningen, gelooft in de toekomst van de fysieke winkel en bouwt de komende drie jaar alle winkels om volgens het nieuwste winkelconcept.

Dit jaar is het 15 jaar geleden dat JYSK de deuren van haar eerste winkel in Nederland, in Arnhem, opende. In Nederland staat de teller inmiddels op 103 JYSK-winkels en in 2022 verwacht de retailer nog eens 5 nieuwe winkels te openen. Alle winkels die voor 2018 zijn geopend, worden de komende drie jaar verbouwd volgens het nieuwste winkelconcept.

In het voorjaar van 2018 is het nieuwste winkelconcept van JYSK geïntroduceerd. Alle winkels die vanaf dat moment zijn geopend, zijn ingericht volgens dit concept. Het nieuwe winkelconcept biedt klanten meer inspiratie en maakt het makkelijker om door de winkel te navigeren. Van de 103 winkels in Nederland worden de komende jaren 72 winkels omgebouwd.

“JYSK gelooft sterk in de toekomst van de fysieke winkel. Natuurlijk zien we de online verkoop toenemen en tijdens de coronapandemie biedt shoppen op JYSK.nl veel klanten een uitkomst. Toch komen klanten graag naar de winkel voor inspiratie of laten zich adviseren door onze medewerkers bij de aankoop van een bed of meubel. Precies om die reden willen wij klanten een moderne en inspirerende winkel bieden en worden alle JYSK-winkels versneld omgebouwd,” zegt Frank Christant, Country Manager van JYSK Nederland, België en Frankrijk.

Miljoeneninvestering

Ervaring leert dat de omzet van een JYSK-winkel met gemiddeld 20% stijgt, nadat deze is omgebouwd volgens het nieuwste winkelconcept.

Wereldwijd gezien zijn de 72 winkelverbouwingen in Nederland een klein onderdeel van een groter plan van JYSK om uit te breiden en nieuwe winkels te blijven opnemen. Het komende jaar is JYSK van plan om ongeveer 1000 winkelactiviteiten uit te voeren, inclusief het openen van 200 nieuwe winkels verspreid over Europa.

Tegen het einde van augustus 2024 moeten alle JYSK-winkels zijn geüpdatet volgens het nieuwste winkelconcept en hier worden honderden miljoenen euro’s in geïnvesteerd.

“De grootste uitdaging bij het verbouwen en openen van winkels is om de benodigde materialen te krijgen, aangezien er wereldwijd een gebrek is aan grondstoffen en logistieke capaciteit. We verwachten echter dat dit de komende jaren gaat verbeteren,” zegt Frank Christant.

Foto: JYSK

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord