Kennisplatform voor het noorden

IRIS GALERIE opent vestiging aan de Vismarkt in Groningen

Geplaatst op 27 maart 2024
IRIS GALERIE opent vestiging aan de Vismarkt in Groningen

Het Franse Iris Galerie opent donderdag 21 maart haar negende Nederlandse vestiging. Een foto van je iris aan de muur: mede door de vele influencers die er over postten op de socials werd het in korte tijd enorm populair. Vanaf a.s. donderdag is het mogelijk om zo’n bijzonder artwork van je eigen iris te laten maken in Groningen.

De afgelopen weken is het pand, waar voorheen een schoen- en sleutelmakerij zat, drastisch omgebouwd tot een moderne galerie. De speciale camera is geïnstalleerd, aan de wanden hangen de mooiste voorbeelden om inspiratie op te doen en het team heeft er zin in.

“Groningen stond al geruime tijd op onze lijst om een vestiging te openen. Van klanten kregen we in onze andere vestigingen steeds vaker de vraag waarom we nog niet in het Noorden zaten. Daar moesten we iets mee doen” aldus Fleur Ceulemans, commercieel directeur.

Iris Galerie ontstond in het voorjaar van 2021 in Parijs en verspreidde zich al snel over de hele wereld. Wim Moerman, directeur veilinghuis Vendu Rotterdam en voormalig directeur SnowWorld, haalde het concept een jaar later naar Nederland.

Wim Moerman ‘ik ben heel trots om dit mooie concept in Nederland te mogen vertegenwoordigen. Net als met de veilingen van Vendu Rotterdam, is dit een laagdrempelige manier om mensen met kunst in aanraking te laten komen.‘

De galerie aan de Vismarkt 9 is van dinsdag t/m zondag geopend. Voor het maken van een foto hoeft geen afspraak te worden gemaakt. Voor meer informatie: groningen@irisgalerie.com 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord