Kennisplatform voor het noorden

Inkoopadviesbureaus ILEXYS en Adjust gaan samenwerken

Geplaatst op 11 oktober 2017

Twee specialisten op het gebied van professionalisering van inkoop, Adjust Consulting BV en ILEXYS BV, slaan de handen ineen. De samenwerking is gisteren ingeluid met de officiële ondertekening door de directies en zal op termijn leiden tot de overname van ILEXYS door Adjust.

Versterken en aanvullen
“We hebben tot de samenwerking besloten omdat beide partijen elkaar heel goed versterken en aanvullen. Dat geldt niet alleen voor de aanwezige kennis en ervaring, maar ook voor de markt waarop ieder bedrijf zich richt”, aldus Guido Winnink, oprichter en directeur van Adjust. Zowel Adjust als ILEXYS houden zich bezig met inkoop- en supply management. “Echter waar bij Adjust de focus ligt op de 20% van de leveranciers waar 80% van het geld aan wordt uitgegeven, de primaire inkoop, richt ILEXYS zich juist op de 80% van de leveranciers waaraan 20% van het geld wordt uitgegeven, dus de secundaire inkoop”, aldus Winnink.

Henk van Dijk, oprichter en directeur van ILEXYS vult aan: “Samen kunnen Adjust en Ilexys nu helpen bij het professionaliseren van inkoop in de volle breedte, inclusief voorraadoptimalisatie en administratieve afwikkeling. Wij kunnen samen de hele inkoopmarkt bedienen. De samenwerking zal in de loop der tijd ook verder intensiveren. Zo hebben we afgesproken dat Adjust stapsgewijs de aandelen van ILEXYS gaat overnemen”.

 

Een goed geoliede machine
“Beide bedrijven vinden het belangrijk om mens en omgeving binnen het inkoopproces niet uit het oog te verliezen. Samen met de klant bewandelen wij de juiste weg naar het meest optimale resultaat”, vertelt Winnink. “Op deze manier maken wij van elke inkooporganisatie een goed geoliede machine!”, voegt Van Dijk met veel enthousiasme toe.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord