Kennisplatform voor het noorden

Iedereen is mooi!

Geplaatst op 26 augustus 2020

Grietje van der Heide, ervaringsdeskundige, zorgondernemer, life coach en vakfotograaf, kent het gevoel van verdriet en onmacht wanneer bij haar moeder frontotemporale dementie wordt geconstateerd. Haar moeder, Mem heeft haar geïnspireerd om het project “13 Mooie Mensen” op te zetten, waarin Mem haar leerde om te genieten van wat er nu is.

Grietje helpt met haar project mensen met dementie en hun mantelzorgers alsmede alle talentvolle zorgmedewerkers.

Dit doet ze op verschillende manieren:

1. De MEM-Bear: Deze beer geeft liefde & verbinding met je eigen stem. Een persoonlijk bericht  wordt op een geluidsmodule ingesproken en deze wordt in de beer geplaatst. Dit geeft rust en plezier bij de dierbare op de momenten dat de familie er even niet kan zijn.

2. Het boek “13 Mooie Mensen en hun verdwenen woorden”: een interactief boek vóór mensen met dementie en hun mantelzorger om samen mooie momenten te maken en de bijzondere wereld van de dementie te ontdekken.

3. Fotoproject 13 Mooie Mensen: Samen met je dierbare het verdriet van dementie vergeten en een onbetaalbare herinnering maken dmv een ongedwongen fotoreportage.

4. Events voor mantelzorgers en alle zorgmedewerkers om terug te komen in hun kracht!

Nieuwsgierig? Kijk op  www.13mooiemensen.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord