Highlights: een reis langs 23 voorstellingen Tineke Schouten

14 november 2018 Toerisme

De 24e en tevens ene laatste voorstelling Highlights van Tineke Schouten is van start gegaan. Met haar gloednieuwe theatershow vestigt Schouten de aandacht op de hoogtepunten uit haar carrière. Voor het publiek een voorstelling vol zowel herkenbaar en bekend, als compleet nieuw werk.

Highlights is een reis door de beroepsmatige carrière van Schouten met de pieken uit haar grote oeuvre. De fans van Schouten hebben mee mogen denken aan de typetjes en sketches die ze in de show laat zien. Het selecteren van de publieksfavorieten bleek lastig. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. De Belgische Paaldanseres, Lenie uit de Takkestraat, De toiletjuffrouw, De Wijnproefster, zijn de bekendste highlights. Ook minder bekend werk is bij een deel van het publiek favoriet. Een grote verscheidenheid aan typetje is in de voorstelling te zien. Schouten: “Veel van de bekende highlights zijn met de tijd meegegroeid en in een nieuw jasje gestoken. Het is een mooie verzameling geworden.”

Schouten is duidelijk over de top 3 highlights in haar leven. Met stip op nummer 1 haar kinderen en kleinkinderen, gevolgd door haar familie: man, moeder, schoonzonen en vrienden en op 3 haar publiek. “Aan het publiek heb ik alles te denken, zij bepalen mijn leven. Daarom vind ik het zo fijn en belangrijk om deze voorstelling voor ze te maken.”

Ook de 24e voorstelling van Tineke Schouten blijft natuurlijk een avond schateren en gieren voor het publiek. Highlights is t/m 21 mei te zien in de theaters. Kijk voor de hele speellijst op: http://www.tinekeschouten.nu/index.php/speellijst.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord