Kennisplatform voor het noorden

Het vakwerk van A&F Interieurbouw kom je overal tegen

Geplaatst op 20 mei 2024
A&F staat voor André en Frans die het interieurbouwbedrijf in 1996 begonnen.

‘We hebben geen poeha, we doen wat we beloven’

Van de volledige inrichting van luxe huizen en omvangrijke woonboerderijen tot maatwerk binnen vrijwel alle grote onderwijs- en ziekenhuisinstellingen in het Noorden: welkom in de kundige wereld van A&F Interieurbouw uit Groningen. Directeur-grootaandeelhouder Dennie Eitens is trots op alle projecten die door de jaren zijn opgeleverd, al regeert de nuchterheid. Dat siert het bedrijf.

Als inwoner van een van de drie meest noordelijke provincies is de kans aanzienlijk dat je op een plek bent geweest waar de vakmannen van A&F Interieurbouw iets fraais hebben achtergelaten. Balies, open spaces, werkplekken, pantry’s, maatwerkkasten; het werk van de Groningers is onder andere te vinden in ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen en tandarts- en huisartspraktijken. Dennie: “Het begon lang geleden met een groot project in een noordelijk ziekenhuis, waarbij we ons blijkbaar hebben bewezen.” De bescheidenheid zit in het woord ‘blijkbaar’. Het past bij de cultuur van het achttienkoppige bedrijf. “Het A&F-team heeft weinig poeha, weinig woorden. We moeten gewoon doen wat we beloven.”

Verschuivingen

A&F staat voor André en Frans die het interieurbouwbedrijf in 1996 begonnen. “De voornamen zijn belangrijker dan de achternamen, wat de organisatie typeert. André geniet inmiddels van zijn pensioen. Ik ben twee jaar geleden mede-eigenaar geworden. Frans is aandeelhouder en kijkt vanaf de zijlijn mee, al is het de bedoeling dat hij eind dit jaar ook met pensioen gaat.” Vanaf dat moment zal Dennie, die in 2017 in dienst trad, het bedrijf samen met zijn collega Roelof van Steenwijk waarnemen. “Roelof loopt hier bijna vanaf het begin rond en is het gezicht van A&F geworden. Hij is een sterke rechterhand. We sturen het bedrijf samen aan, waarbij hij vooral aan de klant- en productiekant zit.”

Mond-tot-mondreclame

“Roelof en ik hebben elk onze achtergrond en specialiteiten, waarbij ik met mijn bouwverleden meer contact met aannemers heb. Roelof heeft een groot netwerk in de zorg, met tandartsen als specialiteit. Daar doen we veel in.” Eén van de krachten van het bedrijf is dat alles in eigen beheer wordt gedaan. De opdrachten komen binnen vanuit mond-tot-mondreclame. Een mooi gegeven. “We besteden niks uit en doen alles zelf. We hebben de nodige vaste relaties waar we werk van hebben.” Bij A&F Interieurbouw lopen onder meer tekenaars, werkvoorbereiders, machinebedienden, technisch medewerkers (stellers) en meubelmakers rond. Tien tot twintig procent van de opdrachten komt vanuit de particuliere hoek. De rest is zakelijk.

‘We besteden niks uit en doen alles in eigen beheer’

Groen ondernemen

De afgelopen vier jaar is er qua duurzaamheid veel gebeurt. Het belang van duurzaam ondernemen heeft zich vertaald in een dak vol zonnepanelen, een biomassakachel voor de verwarming van het pand, inclusief (spouw)isolatie en nieuwe beglazing. Ook het wagenpark is vernieuwd. “We zijn zelfvoorzienend, maar hebben nog wel wat stappen te maken. Voor de servicewerkzaamheden in de stedelijke gebieden willen we dit jaar een elektrische bus aanschaffen.” De bedrijfsvoering is evenzo bijgesteld. “We zijn VCA-gecertificeerd en zorgen voor de juiste veiligheidsdiploma’s en opleidingen van het personeel. Wat dat personeel betreft willen we groeien in expertise en kennis. We hebben een gemêleerd team, met een vaste kern van ervaren krachten. De komende tijd zullen we ons wat meer laten zien. Dit interview ook, dat is eigenlijk nieuw voor ons. We zijn bescheiden, maar maken hele mooie dingen die we graag willen tonen.”

www.aenfinterieurbouw.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord