Kennisplatform voor het noorden

Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland

Geplaatst op 15 augustus 2019

‘’We doen al mee vanaf het begin. Vanaf de start van Het Grootste Kennisfestival in Nederland. Dat jaarlijks in Deventer georganiseerd wordt. Nu al 4 jaar achter elkaar. En we dachten ‘dat is ook gaaf voor het noorden’. Zo bedachten we om niet ieder jaar, maar 1 x in de twee jaar een editie van het festival, dat over Innovatief Organiseren, gaat in Groningen te houden. Op het voormalig Suikerunie terrein. En dat was direct een succes. De eerste keer kwamen er al zo’n 1750 mensen op af. En dat is natuurlijk super. Welk congres trekt nu direct zoveel bezoekers? Toen wisten we dat het concept ook in het noorden aanslaat. Het is namelijk geen normaal congres, maar heeft wel die inhoud. Het verschil zit ‘m in de sfeer.

Het lijkt niet alleen op een festival, het is er echt één. Met wel 80 optredens van allerlei sprekers, workshopgevers en inleiders. Maar ook met muziek, theater en lekker eten en drinken. We hebben blokkenschema, een app, polsbandjes en muntjes. Precies zoals een muziekfestival. En dat zorgt voor een ongedwongen sfeer. Niks hoeft, alles mag. We werken met wel meer dan 10 podia waar tegelijk lezingen zijn. Je maakt je eigen keuze en als je iets niet bevalt loop je ergens ander heen. Met het blokkenschema in de hand. Tussen de lezingen door is er muziek. Dit jaar van echte noorderlingen ook die flink aan de weg timmeren. Wat dacht je van (op fietse) noar stad- Swinder en Meindert Talma.

Maar het draait natuurlijk om de inhoud. En dat zit op 26 september ook alweer helemaal goed. De website laat een scala aan sprekers zien. Zo komt bijvoorbeeld Thijs Lindhout met zijn 100% Inspiratie Show. Dat is echt super. En heel leuk denken wij, Anne de Jong met haar verhaal ‘Rot op met je tips. Hoe mensen helpen leuk blijft’. Europees kampioen Hans van Breukelen komt met Benno Diederiks: de toekomst creëer jezelf. En ook futuroloog Mike van Rijswijk: ‘in de toekomst zijn we robots.’ En…de Jongens van Lucht buigen zich de 26e september over de paradox van geluk en de universele zoektocht naar de zin van het leven. Janka Stoker en Harry Garretsen leggen in ‘Goede leiders zweven niet’ de fundamenten van effectief leiderschap in organisaties en de maatschappij bloot. Topscheidsrechter Kevin Blom neemt je samen met Colinda van Dijk en Erik Kaptein mee in de manier waarop hij met zijn team samenwerkt. Ondernemer en auteur Rini van Solingen doet in Formule-X uit de doeken hoe je extreme versnelling in organisaties creëert. Camilla van den Boom vertelt over haar wereld van strategie-maken en organisatiekraken. Guido Stompff met ‘Design thinking, radicaal veranderen in kleine stappen’. ‘Hoera Het Systeem Is Stuk! door Kees Klomp. Lykle de Vries laat zien hoe technologie, psychologie en onze eigen biologie ons in staat stellen om ons vrij te vechten van wat ons beperkt. Kevin Weijers vertelt over zijn avontuur de Wereld Rond in 80 Experimenten. Mark Vletter laat je zien hoe je je eigen organisatie kan hacken. En heel leuk: Ina Nahuis presenteert haar nieuwe boek ‘betekenisvolle werkrelaties.

En er komt nog veel meer bij. Over innovatie in de zorg bijvoorbeeld en er wordt nog gewerkt aan een burn-out podium. Mensen inspireren. Daar doe we het voor. En leuk om in plaats van zelf op het podium te staan nu op de achtergrond actief te zijn. Om samen te werken. Met sprekers natuurlijk, maar ook met partners, het terrein, de horeca, veiligheid, parkeren,…. Alles wat erbij komt maakt het superdynamisch. Leuk om er hier echt iets groots neer te zetten. Waar we mensen echt mee hepen. Veel bedrijven komen ook met een groep. Bijvoorbeeld met een afdeling die in transitie is. Dat is mooi om te zien. Daarom houden we de ticketprijs ook laag. Om dat mogelijk te maken. Niet één iemand van een bedrijf die de dag erop z’n collega’s bijpraat, maar gewoon met z’n allen. Dat werkt veel beter. Leren gaat nou eenmaal ook beter als het leuk is.”

6 augustus – Engbert Breuker en Henk Pieter Bouma

Het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland wordt op 26 september 2019 voor de tweede keer in Groningen georganiseerd. Het complete, actuele programma vind je op www.hetgrootstekennisfestivalvannoordnederland.nl. Tickets à 195,- (excl BTW) koop je daar ook. Voor een groep van minimaal 4 personen geldt een groepskorting.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord