Kennisplatform voor het noorden

Helft van Groningers investeerde in verduurzamen woning

Geplaatst op 14 april 2022
Helft van Groningers investeerde in verduurzamen woning

Inwoners van de provincie Groningen zijn de afgelopen maanden massaal aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun woning. Bijna 48 procent van de Groningers investeerde in zonnepanelen, een warmtepomp en/of betere isolatie als reactie op de toegenomen energiekosten. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, uitgevoerd door onafhankelijk veldwerkbureau Panel Wizard. Aan het onderzoek deden in totaal tweeduizend Nederlanders mee.

Alleen in de provincie Zeeland was de vraag naar woningverduurzaming nog groter dan in Groningen. Ook buurprovincies Friesland en Drenthe scoren boven het landelijk gemiddelde. Met name betere isolatie is in het noorden razend populair.

De thermostaat lager

Uiteraard zijn er ook andere manieren om energiekosten te besparen, die geen financiële investering vergen. De voornaamste is het lager zetten van de thermostaat, waardoor je je gasverbruik kunt terugdringen. Ruim 60 procent van de inwoners van Groningen gaf in het onderzoek van Zonneplan aan dit gedaan te hebben. Ook daarmee scoort Groningen boven het landelijk gemiddelde van 58 procent.

Daarnaast geeft 44 procent van de Groningers aan gas te besparen doordat zij korter zijn gaan douchen. Landelijk gezien doet 46,5 procent dit inmiddels.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord