Kennisplatform voor het noorden

Groot onderhoud tentoonstellingszaal Drents Museum

Geplaatst op 22 februari 2023
Groot onderhoud tentoonstellingszaal Drents Museum

Vanaf 27 maart vinden er uitgebreide onderhoudswerkzaamheden plaats in de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum in Assen. Zo wordt de vloer vernieuwd en vinden er herstelwerkzaamheden plaats op diverse plekken om de terugkerende vochtproblematiek – waar het museum al geruime tijd mee kampt – op te lossen. Vanwege het onderhoud is de grote zaal geruime tijd gesloten voor publiek en sluit het museum volledig haar deuren voor de duur van drie weken, van 27 maart tot en met 15 april 2023.  

De onderhoudswerkzaamheden in de grote tentoonstellingszaal worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Drenthe, eigenaar van de gebouwen van het Drents Museum. Sinds de verbouwing en nieuwbouw in 2011 zijn er vochtproblemen in de grote tentoonstellingszaal en rond de goederenlift. Het voorjaar van 2023 zijn ingepland om de vochtproblematiek in het museum te verhelpen. 

Drie weken sluiting

De tentoonstellingen Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum en Neo Rauch – Wegzehr zijn op zondag 26 maart 2023 voor het laatst te zien. Daarna is het museum drie weken volledig gesloten voor publiek tot aan de heropening op zondag 16 april. Vanaf die datum is de tentoonstelling Menyala – De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe te zien in de Abdijkerk van het museum. Hoe lang de werkzaamheden in de grote expozaal exact in beslag nemen, is nu nog niet bekend.

Foto: Reinout Hellenthal

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord