Kennisplatform voor het noorden

Groningse social startup in de race voor IGNITE Award 2024

Geplaatst op 9 juli 2024

Deelnemers maken na trainings- en coachprogramma kans op investering van een ton.

Het startschot voor IGNITE Award 2024 is gegeven met de bekendmaking van de twaalf gedreven deelnemers, waaronder het innovatieve en sociale IT-bedrijf Back to code uit Groningen. IGNITE Award, een initiatief van het Anton Jurgens Fonds, biedt startende sociaal ondernemers niet alleen erkenning maar ook een intensief trainings- en coachprogramma om hun bedrijf van starter naar blijver te laten gaan. De ondernemers met het beste plan maken bovendien kans op een investering van maximaal €100.000. De winnaars worden op 26 november bekendgemaakt.

Groningse software ontwikkelaar met een inclusieve missie


Geleid door een missie om de inclusieve arbeidsmarkt te versterken, biedt IT-bedrijf Back to code uit Groningen een prikkelarme en veilige omgeving voor talentvolle professionals, waaronder mensen met autisme, die onterecht aan de zijlijn stonden. Vanuit de overtuiging dat talent geen grenzen kent, creëert Back to code een omgeving waar iedereen kan uitblinken.

“Back to code denkt graag buiten de gebaande paden,” zegt Bert Kat, ondernemer bij Back to code. ‘’Onze developers denken net even anders dan de meeste mensen, maar vinden juist razend slimme oplossingen. Dat resulteert in mooie software, websites, apps en andere oplossingen. Met onze deelname aan IGNITE Award hopen we meer stabiliteit in onze orderportefeuille te realiseren en meer banen te creëren. We kunnen hier de hulp van IGNITE Award goed bij gebruiken. Dit en meer hoop ik tijdens het traject te ontdekken.”Mooie aanmeldingen

Melanie Vaessen van IGNITE Award: “Voor onze negende editie van de IGNITE Award hebben we een geweldig aantal aanmeldingen ontvangen. Nederland bruist van initiatieven op het gebied van sociale cohesie, arbeidsparticipatie, zorgvernieuwing en het tegengaan van eenzaamheid en uitsluiting. We zijn onder de indruk van de diversiteit en hoge kwaliteit van de inzendingen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor een socialere wereld. Uit de vele inspirerende inzendingen hebben we dit jaar twaalf bevlogen ondernemers geselecteerd. We kunnen niet wachten om samen met hen meer impact te maken!”

Back to Code is één van de twaalf ondernemingen die gaan voor de IGNITE Award 2024. Al deze ondernemers hebben als doel met hun bedrijven een positieve sociale impact te maken in Nederland. Onder begeleiding van ervaren coaches starten zij vanaf 3 september een intensief trainings- en coachprogramma, dat waardevolle kennis, vaardigheden en een inspirerende omgeving biedt voor groei en ontwikkeling. Deelnemers maken bovendien kans op geldprijzen van €100.000, €50.000 of €30.000 om te investeren in hun onderneming. Ook is er een publieksprijs van €10.000 waarvoor het Nederlandse publiek later dit jaar kan stemmen.Positieve bijdrage

Geselecteerd worden voor de IGNITE Award betekent een kickstart voor alle deelnemers. Tijdens het traject maar ook daarna. IGNITE Award stimuleert hiermee dat de startende ondernemers uitgroeien tot blijvers die langdurig sociale impact maken in de samenleving.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord